Túlfizetett színészek listája

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Adam Sandler végzett a Forbes túlfizetett színészek listájának élén, a dobogós helyekre Johnny Depp és Ben Stiller került- írja  Forbes magazin alapján a hvg.hu.

A Forbes magazin  a 2014-es lista az adott színész utolsó három filmjének eredményeit vette alapul. A 48 éves Adam Sandler utolsó filmje, a Nagyfiúk 2 246 millió dollárt szedett össze a mozipénztáraknál világszerte, de ez sem tudta ellensúlyozni a Jack és Jill, illetve az Apa ég! bukását. A Forbes képlete alapján az jön ki, hogy Sandler minden rá költött dollár után átlagosan 3.2 dollárnyi bevételt generált. Ez elég gyenge mutató, összehasonlítva Emma Stone teljesítményével, aki több mint 80 dollárt hozott a konyhára a számára kifizetett 1 után.

A Karib-tenger kalózaival nagyot szakító Johnny Depp sem büszkélkedhet, ő lett a lista ezüstérmese; érte átlagosan 4 dollárt fizettek ki a mozinézők, mivel sem A magányos lovas, sem az Éjsötét árnyék nem teljesített jól. A dobogó legalsó fokát Ben Stiller foglalja el, aki mindössze 4.8 dollárt kapart össze, köszönhetően a gyengus Hogyan lopjunk felhőkarcolót? és a Kertvárosi kommandó című filmeknek.

A top 5-be Ryan Reynolds (4.9$) és az Oscar-díjas Tom Hanks (5.2$) fért be, akinek sokba került a Felhő atlasz bukása. Érdekesség, hogy az első tízben egyetlen színésznő van: Sandra Bullock, aki a kilencedik lett.

A lista további szereplőit megtalálják a hvg.hu-n. 

Szerző
2014.12.26 16:42