Szenzációs! Fókapár érkezik a veszprémi állatkertbe

Publikálás dátuma
2015.03.06 11:55
A kép csak illusztráció. FOTÓ: Thinkstock
Fotó: /
Április közepétől már fókákkal is találkozhatnak a látogatók a veszprémi állatkertben a vadaspark történetében először – tájékoztatta az intézmény igazgatója pénteken.

Török László elmondta, hogy Németországból egy hím és egy nőstény, név szerint Robi és Lili, Dél-Franciaországból pedig egy fiatal hím, Pierre érkezik az új veszprémi fókamedencébe.     Hozzátette: még folynak az egyeztetések egy belga állatkerttel, ahonnan a tervek szerint még egy nőstény érkezhet az új kifutóba.

A borjúfókák ragadozó állatok, ám az állatkertekben megszokják az ember közelségét és idővel ragaszkodnak is gondozóikhoz. Így Robi és Lili könnyen megbarátkozott a veszprémi állatkertészekkel, akik a napokban ellátogattak hozzájuk – mondta Török László.

Az igazgató kifejtette, hogy a borjúfókák nagyon érzékenyek a vízminőségre és a takarmányra. Speciális étrendjük nagy részét különböző halak teszik ki, így már meg is érkezett az első makréla-, tintahal- és heringszállítmány Veszprémbe. Néhány hónappal ezelőtt még szinte kilátástalannak tűnt a borjúfókák beszerzése, mivel az előző év őszén egy vírusfertőzés miatt Észak-Németországban több, mint ezer fóka pusztult el – idézte fel Török László, hozzátéve, hogy a veszprémi állatkert nemzetközi jó hírnevének köszönhetően, hosszas egyeztetés után sikerült rátalálni az állatkertbe érkező első állatokra. 

Szerző
2015.03.06 11:55