Együtt: Putyin fizet, Orbán hazudik

A Fideszben továbbra sem tudják felfogni és elfogadni, hogy vannak a közügyek iránt elkötelezett emberek, közösségek, akik és amelyek nem pénzért cselekszenek, hanem meggyőződésből - írja közleményében az ellenzéki párt, kiemelve:  az Együttben elkötelezett, a meggyőződésük és a Fidesz ellen vívott küzdelmük mellett kitartó emberek dolgoznak, a legtöbben önkéntesként. 

A dokumentum szerint a bátorságukat, összetartásukat és elkötelezettségüket március 15-én is bizonyították.

A Fidesznek a politika immár végérvényesen a pénzről, lopásról, hazugságról szól. Hazudik Orbán Viktor, aki megint Brüsszeltől féltette hazánkat, pedig éppen ő árusítja ki Magyarországot a sokkal veszélyesebb, Putyin által vezetett Oroszországnak. Hazudik a Fidelitas, aminek ma is csak egy buta és hazug Soros Györgyözésre futotta. Hazudik a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint Juhász Péter pártelnök letagadta az állami pénzzel kitömött, az állami ünnepet biztosító Valton biztonsági őreinek, hogy nincs nála síp. Juhász Péter ezzel szemben éppen azt mondta a biztonságiaknak, hogy ha valaki bejön és nincs nála síp, ő maga ad neki.

Hazudik az állami hirdetési pénzekkel kitömött, fideszes pártmédia, a 888.hu is: állításukkal ellentétben nem igaz, hogy Juhász Péter nem volt hajlandó egyeztetni a rendőrséggel. A pártelnököt 9 óra 39 perckor hívták fel telefonon, hogy 9.45-re menjen be a Teve utcába egyeztetni. Ezt természetesen nem tudta vállalni Juhász Péter, már csak azért sem, mert 10.00 órára hirdetett meg nyilvános eseményt. A fideszes lakájmédia hazugságával ellentétben az az igazság, hogy Juhász Péter mindig rugalmasan áll a rendőrségi egyeztetésekhez; tegnap este 21.00 órakor is a BRFK-n volt.

A Fidesz ma már szimpatizánsait is elhazudja, akiket közpénzen fenntartott járművekkel és focicsapatok buszaival szállítottak az állami ünnepségre - írja az Együtt a Korszakváltók Pártja március 15-én kiadott közleményében. 

Szerző
2017.03.16 10:16

Minden a régi a Nemzetbiztonsági Bizottságban, a Black Cube ügyét meg tologatják

Publikálás dátuma
2018.07.18 18:50

Fotó: Népszava/ Vajda József
A Fidesz ott folytatta a munkát a Nemzetbiztonsági Bizottságban, ahol áprilisban abbahagyta. Magyarán: a kormánypárt mindent megtesz azért, hogy ellehetetlenítse a testületet munkáját, ennek szellemében a grémium fideszes tagjai szerdán sem engedtek napirendre venni az érdemi kérdéseket – kommentálta a testület szerdai ülését Molnár Zsolt.
A Nemzetbiztonsági Bizottság szocialista tagja (az előző ciklusban elnöke) kifogásolta, hogy aktuális nemzetbiztonsági kockázatot sejtető ügyekben sem tehették fel kérdéseiket a szolgálatok képviselőnek. "Nyilvánvaló, a kormánypárt célja, hogy ne derüljön ki az igazság, és csak az általa fontosnak vélt ügyekről lehessen beszélni", magyarázta Molnár. Ezért a szocialista politikus, miután minden érdemi napirendet leszavazott a kormánypárt, ott is hagyta a bizottság ülését.
A bizottsági ülés meghívója szerint a testület aktuális nemzetbiztonsági ügyekkel kezdte volna munkáját, majd meghallgatták volna az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ és a Nemzeti Biztonsági Felügyelet beszámolóját. Végül csak az utolsó napirendi pontot, a belügyminiszter által benyújtott, a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről szóló törvény hatálya alóli mentesítés iránti kérelmeket tárgyalták meg.
Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos elnöke az ülés után azt mondta: korábban abban maradtak, az ősszel hallgatják meg a szolgálatok beszámolóit. Emellett Halász János (Fidesz) alelnökkel abban is megállapodtak, hogy a napirendekről előre egyeztetnek. A bizottságnak azonban közbeszerzés alóli mentesítés iránti kérelmet kellett tárgyalnia, ezért gondolta Mirkóczki, hogy egyúttal a szolgálatok beszámolóit is meghallgatják.
Halász viszont úgy vélte, semmi nem indokolta napirendre venni a szolgálatok beszámolóit. Szél Bernadett, LMP-s tag szerint a Fidesz-KDNP meghekkelte az ülést, emiatt az ellenzéki párt társelnöke levélben fordul közvetlenül az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, hátha ők közvetlenül válaszolnak a kérdéseire. Az ellenzéki politikus arra kíváncsi, hogy a szolgálatok mit tudnak arról, hogy a Black Cube nevű izraeli ex-kémekből álló cég magyar civil szervezetek és állampolgárok ellen dolgozott a választási kampány során.
2018.07.18 18:50

Marx és Engels hűlt helyére költöztetik Nagy Imrét

Publikálás dátuma
2018.07.18 18:24

Fotó: Népszava/ Vajda József
A Jászai Mari térre kerülhet Nagy Imre mártír miniszterelnöknek a Vértanúk terén álló szobra, jelentette be Wachsler Tamás. A Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint új helyén az alkotóval folytatott egyeztetés és a szükséges engedélyek beszerzése után állíthatják fel a mártír-miniszterelnök szobrát.
A vértanúk tere, ahol most Nagy Imre szobra áll, várhatóan 2019 végére újul meg, és gyalogosoké lesz. Wachsler álláspontja szerint - az Országgyűlés vonatkozó határozata szellemében - a Vértanúk tere rehabilitációja során "a második világháború utáni szoborrombolásokat megelőző képzőművészeti arculatot kell visszaállítani". Ennek megfelelően az 1936-ben felavatott és 1945 szeptemberéig a téren álló Nemzeti vértanúk emlékművét korabeli fényképek, dokumentumok alapján tervezik rekonstruálni.
Emlékeztetőül: Szakály Sándor történész korábban arról beszélt, érdemes elgondolkodni azon, hogy az 1919-es „vörösterror” áldozatainak emlékműve váltsa fel Nagy Imre szobrát. A VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatóját azt követően kereste meg a Népszava, hogy az Országgyűlés Hivatala lapunk kérdésére közölte: a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság (KNEB) előzetes hozzájáruló nyilatkozata szükséges a kiemelt nemzeti emlékhelynek számító Vértanúk tere átépítéséhez. Szakály Sándor tagja a bizottságnak. A szobor "helyben tartásáért" a DK indított akciót, petícióját eddig közel 40 ezren írták alá, azt követelve, a magyarok szabadságakaratára emlékeztető szobrot ne vigyék sehova.
A Jászai Mari téren korábban Marx és Engels szobra állt, a kommunista duót 1992-ben bontották el
2018.07.18 18:24
Frissítve: 2018.07.18 18:24