"Hacked again" - Leállították Németh Szilárd honlapját

Publikálás dátuma
2017.05.30 11:30

Fotó: /
Miután hétfőn másodszor is meghekkelte a Németh Szilárd által alapított, váratlanul tetemes mennyiségű közpénzhez jutó Csepel Sport Club Alapítvány hivatalos honlapját az Anonymus hackercsoport, ideiglenesen leállították az üzemeltetők az oldalt - szúrta ki a hvg.hu.

A honlapra azt írták ki, hogy “az oldal karbantartás alatt” áll, majd azt kérik az alapítványról tájékozódni vágyóktól, hogy “látogassanak vissza később”. A hvg.hu megjegyzi: már ha egyáltalán újraindul még az oldal, példaként hozva Hoffmann Rózsa oldalának meghekkelését, amikor a honlap üzemeltetői nem tudták kivédeni az Anonymus csoport támadásait, így később is csak a KDNP honlapjának égisze alatt, aloldalként indult újra a weblap.

A portálnak felvetése végül nem valósult meg, az oldal ugyanis kedd reggel újraindult. Az aloldalak működnek, így az alapítvány sportágairól tájékozódhat az érdeklődő, a hírek között, "Birkózás" címszó alatt azonban továbbra is ott van az Anonymus tegnapi "hacked again" kiírása.

Ha az alatta lévő hírre kattintunk, a második hekkelés nyoma is látszódik még: "pwnd again idióták, ennyire nem tanultok a tegnap esti betörésből.... cseréljetek már jelszavakat b+".

 

Az Anonymus hackercsoport már vasárnap este is "dolgozott" a portálon, a szervezetet alapító Németh Szilárd fotójához "vége van Sziszi. Mindent tudunk rólad" - üzenetet helyezték el. A nyitóoldal címe helyére korábban ez került: „Birkózás – Aki teliszüli a világot, azé a világ.” 

Német Szilárd Facebook-oldalán cáfolta, hogy ő alapította volna a Csepel Sport Club Alapítványt, ugyanis - mint írja - ő a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítója. Közösségi oldalán azt írta: "az "oknyomozók", Kunhalmi Ágnes (MSZP), Szél Bernadett (LMP) és Szilágyi György (Jobbik) nagy egyetértésben, de egymás hazugságait túllihegve nagyon jó helyen járnak, amikor a Csepel Sport Club Alapítványánál "nyomoznak", közpénzek eltűnése után kutatnak, elv- és üzlettársi mutyikat szimatolnak. Csakhogy én a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítója vagyok" - jelentette a rezsibiztos, a Csepel.info liberális médiát támadó cikkét megosztva:

Mint ismert, a csepeli képviselő-testület fideszes többsége 2 milliárd forintot szavazott meg a Németh Szilárd által alapított és a Fidesz-alelnökének lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítványnak. A döntésre a Párbeszéd helyi politikusa, Hudák János hívta fel a figyelmet, miután a beruházás 500 milliósnak indult, és most 2 milliárd forintnál tartanak a költségek. A rezsibiztos azonnal Hudákra támadt Facebook-oldalán, ám a politikus lapunknak azt mondta: Németh Szilárd reagálása jól mutatja, hogy érdemi válasza nincs azokra az aggályokra, amiket megfogalmaztunk. Történetesen, hogy az általa létrehozott alapítvány lesz a tulajdonosa a 2 milliárdnyi közpénzből épülő csarnoknak és sem az önkormányzat, sem a birkózó szövetség, sem az állam nem rendelkezik majd az akadémia felett. Ez a 2 milliárd forint is elveszíti közpénz-jellegét. 

Hudák szerint ez az eset is jól példázza, hogy a kormánypárt mindig csak a saját érdekeinek megfelelően kommunikál és nincs e mögött semmilyen elvi megfontolás. Az a legfelháborítóbb, hogy Németh Szilárd Csepel polgármesterként, majd utóda Borbély Lénárd is évek óta hadjáratot folytatnak a Csepeli Munkásotthont és a Béke téri sporttelepet működtető alapítványok ellen. "Vissza akarják szerezni" a csepelieknek a létesítményeket, legalábbis ezzel kampányolnak, közben most egyáltalán nem látnak problémát abban, hogy a Fidesz alelnöke által létrehozott magánalapítvány jut ekkora állami forráshoz. Eszerint csak azzal van gondjuk, ha nem ők és a haverjaik ülnek az értékes alapítványok kuratóriumában - fogalmazott.

Tegnap Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő, a sportért is felelős kulturális bizottság alelnöke nyílt levelet írt a rezsibiztosnak, amelyben többek között azt kérdezte: "mi indokolja, hogy az ön által elnökölt Magyar Birkózó Szövetség továbbutaljon egy ön által alapított, az ön címére bejegyzett alapítványnak kétmilliárd forintot?" Kunhalmi szerint ez minimum felvetheti a pénzmosás gyanúját, ezért arra kéri a Fidesz alelnökét, hogy hozza nyilvánosságra a döntés hátterét a lehető leghamarabb. El is várható a sietség, hiszen a szocialisták és az LMP is feljelentést tett az ügyben.

Szerző
2017.05.30 11:30

Minden a régi a Nemzetbiztonsági Bizottságban, a Black Cube ügyét meg tologatják

Publikálás dátuma
2018.07.18 18:50

Fotó: Népszava/ Vajda József
A Fidesz ott folytatta a munkát a Nemzetbiztonsági Bizottságban, ahol áprilisban abbahagyta. Magyarán: a kormánypárt mindent megtesz azért, hogy ellehetetlenítse a testületet munkáját, ennek szellemében a grémium fideszes tagjai szerdán sem engedtek napirendre venni az érdemi kérdéseket – kommentálta a testület szerdai ülését Molnár Zsolt.
A Nemzetbiztonsági Bizottság szocialista tagja (az előző ciklusban elnöke) kifogásolta, hogy aktuális nemzetbiztonsági kockázatot sejtető ügyekben sem tehették fel kérdéseiket a szolgálatok képviselőnek. "Nyilvánvaló, a kormánypárt célja, hogy ne derüljön ki az igazság, és csak az általa fontosnak vélt ügyekről lehessen beszélni", magyarázta Molnár. Ezért a szocialista politikus, miután minden érdemi napirendet leszavazott a kormánypárt, ott is hagyta a bizottság ülését.
A bizottsági ülés meghívója szerint a testület aktuális nemzetbiztonsági ügyekkel kezdte volna munkáját, majd meghallgatták volna az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ és a Nemzeti Biztonsági Felügyelet beszámolóját. Végül csak az utolsó napirendi pontot, a belügyminiszter által benyújtott, a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről szóló törvény hatálya alóli mentesítés iránti kérelmeket tárgyalták meg.
Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos elnöke az ülés után azt mondta: korábban abban maradtak, az ősszel hallgatják meg a szolgálatok beszámolóit. Emellett Halász János (Fidesz) alelnökkel abban is megállapodtak, hogy a napirendekről előre egyeztetnek. A bizottságnak azonban közbeszerzés alóli mentesítés iránti kérelmet kellett tárgyalnia, ezért gondolta Mirkóczki, hogy egyúttal a szolgálatok beszámolóit is meghallgatják.
Halász viszont úgy vélte, semmi nem indokolta napirendre venni a szolgálatok beszámolóit. Szél Bernadett, LMP-s tag szerint a Fidesz-KDNP meghekkelte az ülést, emiatt az ellenzéki párt társelnöke levélben fordul közvetlenül az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, hátha ők közvetlenül válaszolnak a kérdéseire. Az ellenzéki politikus arra kíváncsi, hogy a szolgálatok mit tudnak arról, hogy a Black Cube nevű izraeli ex-kémekből álló cég magyar civil szervezetek és állampolgárok ellen dolgozott a választási kampány során.
2018.07.18 18:50

Marx és Engels hűlt helyére költöztetik Nagy Imrét

Publikálás dátuma
2018.07.18 18:24

Fotó: Népszava/ Vajda József
A Jászai Mari térre kerülhet Nagy Imre mártír miniszterelnöknek a Vértanúk terén álló szobra, jelentette be Wachsler Tamás. A Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint új helyén az alkotóval folytatott egyeztetés és a szükséges engedélyek beszerzése után állíthatják fel a mártír-miniszterelnök szobrát.
A vértanúk tere, ahol most Nagy Imre szobra áll, várhatóan 2019 végére újul meg, és gyalogosoké lesz. Wachsler álláspontja szerint - az Országgyűlés vonatkozó határozata szellemében - a Vértanúk tere rehabilitációja során "a második világháború utáni szoborrombolásokat megelőző képzőművészeti arculatot kell visszaállítani". Ennek megfelelően az 1936-ben felavatott és 1945 szeptemberéig a téren álló Nemzeti vértanúk emlékművét korabeli fényképek, dokumentumok alapján tervezik rekonstruálni.
Emlékeztetőül: Szakály Sándor történész korábban arról beszélt, érdemes elgondolkodni azon, hogy az 1919-es „vörösterror” áldozatainak emlékműve váltsa fel Nagy Imre szobrát. A VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatóját azt követően kereste meg a Népszava, hogy az Országgyűlés Hivatala lapunk kérdésére közölte: a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság (KNEB) előzetes hozzájáruló nyilatkozata szükséges a kiemelt nemzeti emlékhelynek számító Vértanúk tere átépítéséhez. Szakály Sándor tagja a bizottságnak. A szobor "helyben tartásáért" a DK indított akciót, petícióját eddig közel 40 ezren írták alá, azt követelve, a magyarok szabadságakaratára emlékeztető szobrot ne vigyék sehova.
A Jászai Mari téren korábban Marx és Engels szobra állt, a kommunista duót 1992-ben bontották el
2018.07.18 18:24
Frissítve: 2018.07.18 18:24