Heroint rejtett a karosszéria - videó

Publikálás dátuma
2017.07.17 15:05
Forrás: police.hu
Fotó: /
A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök több, mint 2000 gramm heroint találtak egy autó karosszériájában elrejtve - számolt be az esetről a police.hu. 

Egy 52 éves macedón állampolgárságú férfi július 16-án délelőtt akart az ország területére lépni, de az átkelőhelyen dolgozó kutyavezető rendőr alapos ellenőrzésre félreállította járművét. A Volkswagen ellenőrzése során a karosszériába rejtve, több, zacskóba csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak. A helyszínen alkalmazott kábítószer gyorsteszt heroint jelzett.

A sofőrt a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Ellene a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen indítványozták előzetes letartóztatását.

Szerző
2017.07.17 15:05

Kétszer is azzal fenyegetett, hogy robbantani fog az Árkádban

Publikálás dátuma
2018.07.18 07:40
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Nem találta elég látványosnak a hatósági intézkedést, így újra felhívta a rendőrséget.
A kőbányai nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy budapesti férfi azzal fenyegetőzött, hogy bombát fog robbantani egy bevásárlóközpontban – írja a police.hu. A 27 éves C. Sándor még május végén hívta fel a rendőrséget és bejelentést tett, hogy a X. kerületben, az Örs vezér téri Árkád bevásárlóközpontban bombát helyezett el, amelyet fel fog robbantani. Az üzletközpont kiürítését követően a rendőrség tűzszerészei átvizsgálták az épületet, de mivel a hatósági intézkedés nem volt annyira látványos, mint ahogy azt a férfi várta, újra felhívta a rendőrséget és nyomatékosítva megismételte a bejelentését. A nyomozók a férfit még az átvizsgálás befejezése előtt, az üzletház közelében elfogták. A tűzszerészek nem találtak az épületben robbanóanyagot, vagy robbantásra alkalmas eszközt. A közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratot a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.
2018.07.18 07:40
Frissítve: 2018.07.18 07:42

Kamionok ütköztek, óriási torlódás az M1-esen

Publikálás dátuma
2018.07.17 14:28
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstcok/
Az egyik összetört kamionból üzemanyag szivárog, a baleset miatt félórával is nőhet a menetidő az autópálya érintett szakaszán.
Több kilométeres kocsisor torlódott fel az M1-es sztráda Ausztria felé vezető szakaszán, Ács térségében, ahol eddig tisztázatlan okból két kamion ütközött. Az egyik jármű üzemanyagtartálya is sérült, így benzin borítja az úttestet – a kamionok a külső és a belső sávot is elfoglalják.
A rendőrök így a leállósávban terelik a forgalmat a műszaki mentés és helyszínelés végéig. Az Útinform jelentése szerint az érintett szakaszon – a 94-es kilométerszelvényben – 20-25 perccel is nőhet a menetidő, az autók pedig csak araszolgatnak.
2018.07.17 14:28