Vízilabda - Meglepetés a Montenegró-Kanada összecsapáson

Publikálás dátuma
2017.07.17 15:23
MTI Fotók: Czagány Balázs
Fotó: /
A montenegrói válogatott meglepetésre csak döntetlent ért el a kanadai csapat ellen a budapesti vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának hétfői nyitófordulójában.

A montenegróiak a negyedik negyed elején már 8-4-re vezettek, de a kanadaiaknak öt és fél perc elég volt ahhoz, hogy egyenlítsenek.

Eredmények:
vízilabda (Margitsziget), férfiak, 1. forduló:

A csoport:
Brazília-Kazahsztán 6-2 (1-1, 0-1, 3-0, 2-0)
Montenegró-Kanada 8-8 (3-1, 2-2, 1-1, 2-4)

Később:

B csoport:
Franciaország-Olaszország 12.10
Magyarország-Ausztrália 20.10
C csoport:
Spanyolország-Görögország 13.30
Szerba - Dél-afrikai Köztársaság 17.30
D csoport:
Egyesült Államok-Horvátország 18.50
Japán-Oroszország 21.30

Szerző
2017.07.17 15:23

Vízilabda Eb – Győzelemmel kezdett a magyar válogatott

Publikálás dátuma
2018.07.16 17:24
Bátori Bence és Marko Jelaca a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében
Fotó: MTI/ Illyés Tibor
Märcz Tamás együttese 12-5-re nyert Grúzia csapata ellen.
Győzelemmel kezdett a magyar férfi vízilabda-válogatott a barcelonai Európa-bajnokságon: Märcz Tamás együttese az A csoport hétfői nyitányán 12-5-re nyert Grúzia csapata ellen – írja az MTI. A világbajnoki ezüstérmes magyarok a vártnál nehezebben, de összességében magabiztosan diadalmaskodtak. Kevés néző, de kiváló hangulat fogadta a két csapatot, a zászlók alapján Békéscsabáról, Mezőmegyerről, vagy éppen Londonból érkezett maroknyi szurkolósereg torkaszakadtából biztatta kedvenceit. Érdekes jelenettel indult a találkozó, az első támadásban ugyanis a kapujából kimozduló Nagy Viktort kiállították, így Vámos Mártonnak kellett volna védeni, de nem tudott hárítani. Pillanatok alatt jött a fordítás, Bátori Bence fórból egyenlített, majd Erdélyi Balázs lövését védte be a rivális kapusa. Egy perccel a negyed vége előtt újra előnybe került a magyar csapat, a figurát Bedő Krisztián fejezte be (3-1). A második felvonást Kovács Gergő gólja indította el, Grúzia csapata viszont egy megpattanó lövéssel szépített. Nagy ötméterest védett, amiből lefordult a csapat és Kovács újra betalált. Nem sikerült leszakítani a riválist, Bitadze egy szép csavarral iratkozott fel a gólszerzők közé (5-3). A nagyszünet után egy újabb jól kijátszott emberelőnnyel csökkentette minimálisra hátrányát Grúzia csapata, Manhercz Krisztián viszont – szintén fórból - megtörte a több mint egy negyeden át tartó magyar gólcsendet, majd rögtön a következő támadás végén Bátori is betalált. Az ellenfél újabb előnyből zárkózott fel, a tavalyi világbajnokság legértékesebb játékosának választott Vámos Márton azonban villant és újra három lett a különbség (8-5). A zárónegyed elején Zalánki Gergő gólja nagyjából eldöntötte az összecsapást, amelyet végül 12-5-re nyert az utolsó nyolc percben 4-0-val záró Märcz-legénység.  
Eredmény: Férfiak, A csoport, 1. forduló: Magyarország–Grúzia 12-5 (3-1, 2-2, 3-2, 4-0) Barcelona, Piscines Picornell, v.: Margeta (szlovén), Santos (portugál) gólszerzők: Bátori 3, Kovács G., Vámos Zalánki 2-2, Erdélyi, Bedő G., Manhercz 1-1, illetve Cepulia 2, Kavtaradze, Bitadze, Rurua 1-1 Magyarország: Nagy V. - Bátori, Erdélyi, Kovács G., Jansik, Mezei, Vámos, cserék: Angyal, Bedő, Manhercz, Pohl, Zalánki A két csapat legutóbb februárban az Európa Kupa kecskeméti selejtezőben találkozott egymással, a magyarok akkor 16-5-re nyertek.   A magyar válogatott szerdán az olaszokkal játszik rangadót, az összecsapásnak a presztízsen túl várhatóan a csoportelsőség és az azzal járó közvetlen negyeddöntő – ott pedig egy könnyebb ellenfél – lesz a tétje.
2018.07.16 17:24
Frissítve: 2018.07.16 17:24