Komolyan veszi a Masters-vb-t a magyar pólócsapat

Publikálás dátuma
2017.08.05 07:54
Fotó: Szalmás Péter
Fotó: /
Nem engedheti meg magának az olimpiai bajnokokból álló Milleniumi válogatott néven induló magyar együttes, hogy rosszul szerepeljen a hétfőn kezdődő Masters-vb vízilabdatornáján.

- Nem hiányzik a medence, a védés?

- Nem, Szécsi Zoli és Gergely Pisti tíz évvel fiatalabbak nálam, és jobb fizikai, egészségi állapotban vannak, az én térdeimet nagyon megviselte a versenysport – mondta a Népszavának Kósz Zoltán, aki 2000-ben kapusa és csapatkapitánya volt a sydney-i olimpián aranyérmes együttesnek.

- Sokáig jó poénnak tűnt a részvételük a vb-n, most azonban az az ember benyomása, hogy úgy készülnek, mint a régi időkben egy-egy nagy világversenyre.

- Amikor eldőlt, hogy Budapesten lesz a Masters-vb, már akkor felmerült az ötlet, hogy játsszunk egy jót, és akkoriban valóban viccelődtünk ezzel a dologgal. Biros Peti tavaly októberi egri búcsúmeccse után fordultak élesbe a dolgok, ott beszéltük meg, hogy rendesen felkészülünk, és odatesszük magunkat. A múltunk miatt nem engedhetjük meg magunknak, hogy nem akarunk minden meccset megnyerni. Az ellenfelek is komolyan készülnek, mindenki minket akar legyőzni.

- Kemény Dénes sikerének egyik titka az volt szövetségi kapitányként, hogy nagyon alaposan és pontosan feltérképezte az ellenfelet.

- Erre most alig volt lehetőség, hiszen most hivatalosan nem válogatottak játszanak majd, hanem akár baráti társaságok is elindulhatnak, nagyon nehéz információkat szerezni a riválisokról, megnézni őket pedig még nehezebb. Ennél persze azért sokkal komolyabb lesz a pólótorna, az oroszoknál is többen lesznek, akik játszottak ellenünk Sydney-ben az olimpiai döntőben, a törökök Galatasaray néven indulnak, ott szerepel majd Vincze Balázs, aki játszott Törökországban, ám előtte meghatározó tagja volt a magyar válogatottnak is.

- Milyenek az edzések, hogy mennek a régi figurák?

- Minden tréningen nagyon jó a hangulat, a figurák pedig szinte azonnal visszajöttek, a srácok csukott szemmel is pontosan tudják, ki, mikor indul be, és úgy jár a labda kézről-kézre, mint az aktív játékos korszakban. Emberelőnyben is jól járt a labda, van két jó kapusunk és két jó sorunk, nem vagyunk tökéletesek, de jó erőben, felkészülten várjuk a rajtot.

- A Facebookon megjelenő posztok szerint medencén kívül is többször összejárnak.

- Sajnos nem annyiszor, mint kellene. A régi sikereinket annak is köszönhettük, hogy rengeteg időt töltöttünk együtt, mindent tudtunk egymásról, mindent megbeszéltünk. Dénes a közelmúltban egyszer meghívta a csapatot enni Kása (Kásás Tamás) éttermébe, nagyon jól sikerült ez az összejövetel, ezek hiányoznak a mindennapokból.

- A játék nem? Az edzéseken nem érezte úgy, hogy mégis jó lenne beszállni játszani?

- Nem, ez a korszak lezárult. Egyébként előfordul, hogy én is beállok egy kicsit, de rengeteg feladatom van a pályán kívül is. Most éppen az útleveleket kell összegyűjtenem és rendszereznem, mert ezeket elkérik tőlem vasárnap a technikai értekezleten, ezenkívül levelezem a szövetséggel, egyeztetjük a részleteket. Engem tökéletesen kielégít, amit most csinálok, az a lényeg, hogy a srácokkal lehetek, és remélem, a munkámmal sikerül hozzájárulnom a sikeres szerepléshez.

Névjegy
Kósz Zoltán 1967. november 26-án született Budapesten, majd 1976-ban kezdett vízilabdázni a Vasasban. Pályafutása során volt az év magyar vízilabdázója (1995, 1997), olimpiai bajnok (2000, Sydney), világbajnoki ezüstérmes (1998) és kétszer Európa-bajnok (1997, 1999)

Elfogytak a belépők

A vízilabdatornára az összes belépő elkelt, sokan becsapva érzik magukat. A Masters-vb-re a belépés ingyenes, de csak azokat engedik be, akik rendelkeznek ingyenjeggyel. A vb-re előre meghirdetett időpontban lehetett online jegyeket szerezni, ám pár órával a megadott időpont előtt a szervezők jelezték, kis késéssel lehet csak lefoglalni a jegyeket, de a Facebookon majd jelzik, hogy erre mikor lesz lehetőség. Az online felület azonban hamarabb lett elérhető, minthogy megjelent volna erről a beígért hír. Amikor a közösségi oldalra felkerült az információ, hogy lehet jegyeket foglalni, már elfogytak a belépők. A szervezők azt ígérték, hogy az egyes helyszíneken lehetőség lesz úgynevezett sétálójegyek átvételére a pénztárban, melyek csak az adott sporteseményre érvényesek, abban az esetben, ha nincs telt ház a lelátón.

2017.08.05 07:54

Nem kapott vízumot Alexis Sánchez az USA-ba

Publikálás dátuma
2018.07.16 21:55
Alexis Sánchez
Fotó: AFP/ OLI SCARFF
A klubvezetők remélik, hogy a játékos hamarosan mégis csatlakozhat a Manchester United csapatához.
A chilei Alexis Sánchez vízumproblémák miatt nem utazhatott a Manchester United labdarúgócsapatával az Egyesült Államokba. Az MTI a Sky Sport hétfői beszámolója alapján azt írja, a csatár azért nem kapott vízumot, mert korábban 16 hónapos felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották Spanyolországban adócsalás miatt. A klubvezetők ennek ellenére reménykednek abban, hogy Sánchez hamarosan mégis megkapja az engedélyt, és csatlakozhat a csapathoz. A Manchester United vasárnap utazott az Egyesült Államokba, ahol csütörtökön a mexikói Club América együttesével játszik felkészülési mérkőzést Phoenix-ben, később pedig a többi között a Liverpool, a Real Madrid és az AC Milan csapatával is találkozik. Az utazó keretnek nem tagja a holland Daley Blind, aki minden bizonnyal visszatér az Ajaxhoz, a vasárnap véget ért világbajnokságon szerepelt játékosok – Paul Pogba, David de Gea, Romelu Lukaku, Marouane Fellaini, Marcus Rashford és Jesse Lingard – pedig pihenőt kaptak, így ők sem utaztak el klubcsapatukkal. 
2018.07.16 21:55
Frissítve: 2018.07.16 21:55

Nem játszhat a stadionjában a Paksi FC, míg nincs kész a vendégszektor

Három lehetséges forgatókönyv létezik.
A Paksi FC egyelőre nem rendezheti saját stadionjában a hazai mérkőzéseit a labdarúgó NB I-ben – írja az MTI. A klub honlapjának beszámolója szerint Balog Judit ügyvezető a hétfői szurkolói ankéton elmondta: ameddig nem készül el a vendégszektor, nem futballozhatnak otthon. „Három lehetséges forgatókönyv létezik: a legjobb, hogy a Vidi FC elleni mérkőzésre végeznek a munkálatokkal. A B variáns, hogy a rekonstrukció miatt a pályaválasztói jogok felcserélését kérjük, a C pedig, hogy albérletbe költözünk erre az időre” – közölte. Arról, hogy melyik verzió lép majd életbe, később adnak tájékoztatást. A paksiak a második fordulóban, jövő szombaton mérkőznek a címvédő MOL Vidi FC-vel. Az eseményen Csertői Aurél vezetőedző kijelentette, hogy céljuk az első hat hely valamelyikének megszerzése a hétvégén rajtoló bajnokságban. 
2018.07.16 21:35
Frissítve: 2018.07.16 21:35