Győzelemmel tért vissza az MTK

Publikálás dátuma
2017.08.07 07:57

Fotó: /

Első hazai NB II-es mérkőzésén 2-1-re legyőzte a Ceglédet az MTK Budapest labdarúgócsapata az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a Merkantil Bank Liga 2. játéknapján vasárnap délután.

Mintha néhány pillanat erejéig még a tavaszi, élvonalbeli kiesésre emlékezett volna az Új Hidegkuti gyér számú nézőserege, amikor Molnár Attila játékvezető sípszavára a rekkenő hőségben, néma csend kíséretében útjára indult a labda. A másodosztályú bajnokság egy héttel ezelőtti nyitányán 2-1-es csákvári sikerrel nyitó MTK a Ceglédet fogadta először a Hungária körúton újbóli NB II-es tagsága alkalmával, ám micsoda különbséggel: míg május 20-án, amikor a kék-fehérek utoljára szerepeltek a legmagasabb osztályban, 3-3 légióssal a kezdőcsapatában és a kispadon kezdett a fővárosi csapat, addig tegnap kizárólag magyar, többségében saját nevelésű fiatalokat nevezett keretébe Feczkó Tamás vezetőedző. Aki nem mellesleg hivatalos találkozón szintén első alkalommal foglalt helyet a az Új Hidegkuti hazai kispadján.

Maga a mérkőzés szinte a teljes első játékrészben úgy alakult, ahogy arra számítani lehetett. Az első labdaérintéstől kezdve az MTK dominált, amely a közvetlen közelről a kapuba találó Torghelle Sándor révén a 17. percben szerezte meg a vezetést (1-0).

A félidő hajrájában érzékelhetően elfáradó vendégjátékosok kétszer is már-már a durvaság határait súrolva, sárga lap árán tudták megállítani Takács Rolandot, egy elfutásuk azonban szöglettel zárult, amelyből a korábban figyelmeztetett Albert István egy fejessel egyenlített (1-1).

A folytatásban néhány felhő kíséretében megérkezett a kánikulát váltó enyhülés előszele, s az újabb Torghelle-gól is, ám a játékvezető lesállás miatt érvénytelenítette a találatot. A házigazda a kapuja elé szegezte ellenfelét, azonban ennek ellenére is inkább a Ceglédért szorítók hangjától volt hangos az aréna; hiába minden próbálkozás, s a mind komorabbra váltó időjárás, a ceglédiek hősiesen védekeztek.

A hajrá 10 percére aztán „leszakadt az ég”, megérkezett a régen várt csapadék, amellyel szinte egy időben jött ismét Torghelle: a volt válogatott a 78. minutumban fejjel is bevette a ceglédi kaput (2-1), így kialakítván a végeredményt.

Noha nyert, kijelenthető: hosszú út vár még az MTK-ra, mire visszatérhet az élvonalba.

2017.08.07 07:57

BL-selejtező: Jobb folytatást vár a Vidi edzője

Marko Nikolic szerint a csapat napról napra javul, mentálisan és erőnlétileg is egyre frissebb, ezért mindenképpen jobb teljesítményt vár, mint Luxemburgban.
A magyar bajnok MOL Vidi FC a Bajnokok Ligája, míg a Budapest Honvéd a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörében játszik visszavágót kedden. Az idegenben elért eredményre egyik klub sem lehet büszke: a Honvéd 2-1-re kikapott a macedón Rabotnicki vendégeként, míg a székesfehérváriak 1-1-re végeztek a luxemburgi Dudelange otthonában.
„Számomra a Bajnokok Ligája a legértékesebb sorozat, ezért különösen büszke vagyok arra, hogy a csapatommal mi képviselhetjük Magyarországot” – kezdte a luxemburgiak elleni mérkőzést felvezető hétfői sajtótájékoztatót Marko Nikolic, a Vidi vezetőedzője. – Megdolgoztunk ezért a lehetőségért, melyet nem szeretnénk kihasználatlanul hagyni. Úgy gondolom, hogy a csapatom napról napra javul, mentálisan és erőnlétileg is egyre frissebbek vagyunk, ezért mindenképpen jobb teljesítményt várok a játékosaimtól, mint Luxemburgban. Kellemetlen ellenfél jutott nekünk, amely a korábbi években nálunk magasabban jegyzett riválisokat is megszorongatott, ám hazai pályán mindenképpen a továbbjutás kivívása lesz a célunk.” 
Ez a hazai pálya továbbra is a Pancho Aréna lesz, az új fehérvári aréna átadásáig – várhatóan az őszig – ugyanis Felcsúton szerepel a Vidi (a Dudelange ellen 20.15-től, tv: M4 Sport). Továbbjutás esetén minden bizonnyal a bolgár Ludogorets következne, amely a maga párharcát gyakorlatilag már az első mérkőzésen eldöntötte, hiszen 7-0-ra verte észak-ír ellenfelét.
A Honvéd ugyancsak otthonos környezetben, a Bozsik-stadionban folytatja a Rabotnicki ellen, ám azt a találkozót legfeljebb a televízióban láthatják a drukkerek (18.00, tv: M4 Sport): az európai szövetség korábbi, két meccsre elrendelt zárt kapus szankciójából egy még maradt. Ahhoz, hogy a saját szurkolói is láthassák a Honvédot a nemzetközi porondon, tovább kell jutnia a csapatnak.
Szerző
2018.07.16 19:33

Klein Dávid és Suhajda Szilárd 6500 méteren jár

Megérkeztek a kettes táborba, a tervek szerint kedden megindítják a tényleges csúcstámadást.
Megérkezett a 6500 méteres magasságban kialakított kettes táborba a Gasherbrum I 8080 méteres csúcsára tartó Klein Dávid és Suhajda Szilárd – írja az MTI. A Kalifa Himalája Expedíció 2018 – Gasherbrum I és II szervezői közölték: a két magyar hegymászó július 15-én, vasárnap éjfél körül indult el az alaptáborból. Az 5900 méteren kialakított egyes tábort kiváló tempóval haladva, vasárnap reggel, körülbelül hét óra alatt érték el. Innen éjjel indultak el a kettes tábor felé, ahová hétfőn reggel 6 órakor érkeztek meg. A tervek szerint Klein Dávid és Suhajda Szilárd egy rövid pihenőt követően hétfő éjjel indul el ismét, hogy átjusson a csúcs legveszélyesebb szakaszának tartott úgynevezett japán kuloáron. A magyar hegymászók ezt a hóval és jéggel borított, meredek sziklafalat kötelezték be az utolsó akklimatizációs körben, ezért a szervezők reményei szerint most gyorsabban és biztonságosabban haladhatnak. Klein Dávid és Suhajda Szilárd irányításával egy 5 fős, összehangolt magyar–olasz–német csapat halad a csúcs felé. Jelenleg a magyarok mellett a két olasz, Mario Vielmo és Giampaolo Corona, valamint a német hegymászó is a kettes táborban pihen. Mindannyian oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül próbálkoznak a Hidden Peak (Gasherbrum I) elérésével. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, már kedden megindítják a tényleges csúcstámadást a hármas tábor 7200 méteres magasságából, így július 18-án, helyi idő szerint a késő délelőtti órákban érhetik el a csúcsot, majd ezt követően visszatérnek a hármas, esetleg a kettes táborba. Mindez körülbelül 20 órát vesz majd igénybe, amelynek egy jelentős részét az emberi szervezet számára fokozottan megterhelő 7500-8000 méteres magasságban töltik majd el a hegymászók. Suhajda Szilárd június 7-én indult el Magyarországról, hogy első magyarként mássza meg egy expedíció keretén belül, pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül a Gasherbrum I-et és a 8035 méteres Gasherbrum II-t (GII). Klein Dávid célja, hogy oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül mássza meg a Hidden Peaket, a GII-re azonban nem megy fel, annak csúcsát 2003-ban már sikeresen elérte – olvasható a közleményben. 
2018.07.16 18:15
Frissítve: 2018.07.16 18:15