Pintér Attila a „matekzseni”

Gyengélkedik a honi labdarúgás élvonalában szereplő Puskás Akadémia gárdája, az eddig lejátszott négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett. Edzőjük az egykori szövetségi kapitány, Pintér Attila mindenre talál magyarázatot, így volt ez a legutóbbi mérkőzésükön, a Honvéd elleni vereséget követően is. Tőle már megszokott, hogy a vereség egyik okát a játékvezető ténykedésében keresse, és ebben talán néha-néha igaza is van. Az viszont, amit most egy nyilatkozatában legfőbb okként felhozott, az enyhén szólva nevetséges.

Igazságtalannak érzi, hogy a nemzetközi kupákban induló csapatoknak öt légiósuk lehet a pályán, míg neki csak három. Igaz, a Puskás Akadémia az eddig négy meccsét olyan csapatokkal játszotta, melyek indulhattak a nemzetközi kupákban. De a szabály úgy szól, hogy a kupa csapatok ellen pályára lépők is öt légióst szerepeltethetnek. És láss csodát, Pintér Attila élt is ezzel a lehetőséggel, a Ferencváros, a Videoton, a Vasas, és a Honvéd ellen is annyi légiósnak adott lehetőséget, mint az ellenfelek.

Nem kell matematikából csillogni ahhoz, hogy valaki képes legyen ötig elszámolni. Ha másképp nem megy a számolás, akkor végig kell szaladni az egyik kéz öt ujján. Úgy, mint az első osztályban. Lehet, hogy a „mester” csak arra emlékszik, hogy ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte, és ez az icike-picike megette. Nem árt gyakorolni a számolást, mert a következő fordulókban olyan ellenfelek jönnek, melyekkel már csak három légióssal lehet felvenni a versenyt, és ők is ennyit küldhetnek pályára. Ha véletlenül elszámolja magát az edző, akkor abból nagy baj lehet.

Ha már nem lesz gond a matekkal, akkor talán jut idő arra is, hogy pillantson félszemmel az utánpótlásnál folyó szakmai munkára. Az Akadémia úgy indult, hogy neveljen ki játékosokat az élvonal számára. A Honvéd ellen viszont Spandler Csaba személyében csak egyetlen olyan játékos volt ott a csapatban, aki saját nevelésnek számít. A többséget más csapatoktól importálták. Jogos a kérdés, hogy a legtöbb pénzzel támogatott Akadémiában miként végzik munkájukat, akikre a fiatalokat bízták.

2017.08.12 07:52

Nem kapott vízumot Alexis Sánchez az USA-ba

Publikálás dátuma
2018.07.16 21:55
Alexis Sánchez
Fotó: AFP/ OLI SCARFF
A klubvezetők remélik, hogy a játékos hamarosan mégis csatlakozhat a Manchester United csapatához.
A chilei Alexis Sánchez vízumproblémák miatt nem utazhatott a Manchester United labdarúgócsapatával az Egyesült Államokba. Az MTI a Sky Sport hétfői beszámolója alapján azt írja, a csatár azért nem kapott vízumot, mert korábban 16 hónapos felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották Spanyolországban adócsalás miatt. A klubvezetők ennek ellenére reménykednek abban, hogy Sánchez hamarosan mégis megkapja az engedélyt, és csatlakozhat a csapathoz. A Manchester United vasárnap utazott az Egyesült Államokba, ahol csütörtökön a mexikói Club América együttesével játszik felkészülési mérkőzést Phoenix-ben, később pedig a többi között a Liverpool, a Real Madrid és az AC Milan csapatával is találkozik. Az utazó keretnek nem tagja a holland Daley Blind, aki minden bizonnyal visszatér az Ajaxhoz, a vasárnap véget ért világbajnokságon szerepelt játékosok – Paul Pogba, David de Gea, Romelu Lukaku, Marouane Fellaini, Marcus Rashford és Jesse Lingard – pedig pihenőt kaptak, így ők sem utaztak el klubcsapatukkal. 
2018.07.16 21:55
Frissítve: 2018.07.16 21:55

Nem játszhat a stadionjában a Paksi FC, míg nincs kész a vendégszektor

Három lehetséges forgatókönyv létezik.
A Paksi FC egyelőre nem rendezheti saját stadionjában a hazai mérkőzéseit a labdarúgó NB I-ben – írja az MTI. A klub honlapjának beszámolója szerint Balog Judit ügyvezető a hétfői szurkolói ankéton elmondta: ameddig nem készül el a vendégszektor, nem futballozhatnak otthon. „Három lehetséges forgatókönyv létezik: a legjobb, hogy a Vidi FC elleni mérkőzésre végeznek a munkálatokkal. A B variáns, hogy a rekonstrukció miatt a pályaválasztói jogok felcserélését kérjük, a C pedig, hogy albérletbe költözünk erre az időre” – közölte. Arról, hogy melyik verzió lép majd életbe, később adnak tájékoztatást. A paksiak a második fordulóban, jövő szombaton mérkőznek a címvédő MOL Vidi FC-vel. Az eseményen Csertői Aurél vezetőedző kijelentette, hogy céljuk az első hat hely valamelyikének megszerzése a hétvégén rajtoló bajnokságban. 
2018.07.16 21:35
Frissítve: 2018.07.16 21:35