Három csillag, öt gól - a Fradi nyerte a hétvége rangadóját

Publikálás dátuma
2017.09.11 07:57
Fotók: Tóth Gergő
Fotó: /
Kiütötte a Vasast az FTC a focibajnokság 8. fordulójának 5-2-re végződő Üllői úti mérkőzésén. Varga Roland három gólt szerzett. Ismét nyert a Debrecen és a Puskás. A képre kattintva galéria nyílik!

Mindkét fél számára sok múlott a játéknap rangadójaként beharangozott fővárosi összecsapáson, a csapatok azonban sokáig adósak maradtak a közönséget lázba hozó játékkal. Az előzőleg fogadkozó FTC-tréner, Thomas Doll és német kollégája, Michael Oenning sem lehetett maradéktalanul elégedett 45 perc után: két védelmi hiba és megannyi pontatlanság kellett az 1-1-es álláshoz és ahhoz, hogy feledhető félidőről beszélhessünk. Az elégedetlenségének szórványos füttyel hangot adó hazai közönség legalább annak örülhetett, hogy a hazaiak egyenlítőgólját a friss igazolásként debütáló 19 éves ghánai, Joseph Paintsil szerezte.

A térfélcserét követően kezdeményezőbb házigazda 60 perc után újfent hátrányba került; Leandro röviden adott haza Dibusz Dénesnek, a helyzetet remekül felismerő Gaál Bálint pedig átemelte a labdát a kapus felett. Utána mégis átszakadt a gát: két perccel később az a Varga Roland egalizált, aki egy mutatós cselt követően lőtt közelről, nagy erővel a kapuba.

„Nagyon jót tett nekem az a találat, mivel addig nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna. Pontatlan voltam, ez bosszantott is, viszont mentem előre és ennek meglett az eredménye – közölte a Népszavának nyilatkozó Varga, aki arra figyelmeztetett: ha az első játékrészben hagyott is kívánnivalót maga után az FTC játéka, minden mérkőzés 90 percig tart, összességében pedig az összkép, a végeredmény számít.

Amely végül a Ferencváros szempontjából igazán örvendetesen alakult: miután a 72. percben kiállították a percek alatt két sárga lapot kapó Szivacski Donátot, Varga még kétszer beköszönt (egyszer büntetőből), de betalált a csereként beálló Priskin Tamás is, így a végére egészen ünnepi hangulat kerekedett a Groupama Arénában. „Ha azonos létszámban folytatjuk, nem biztos, hogy rúgtunk volna öt gólt, de szerintem akkor is mi nyerünk. Hogy miért? Egyszerűen, mert jobban játszottunk” – mondta lapunknak a nyolc mérkőzésen nyolcszor eredményes Varga. Oenning szerint viszont akkor dőlt el a párharc, amikor a vendégcsapat megfogyatkozott, a német egyoldalú bíráskodásról beszélt, ám természetesen gratulált a Ferencvárosnak.

Mert habár a feledhető epizódok miatt a sportlap tudósítója ötös skálán csak hármast adott a találkozóra, a zöldek számára a szombati ötcsillagos győzelem volt – olyan, amelyre lehet építeni a harmadik csillagért, azaz a 30. bajnoki címért folytatott versengésben.

Lélekemelő siker
Priskin Tamást egy hete kiállították a válogatott Portugália elleni mérkőzésén, ezúttal viszont klubját, a Ferencvárost csereként beállva segítette győzelemhez.
- A gólja döntőnek bizonyult, ráadásul önnek is nagyon kellett.
- Fontos győzelmet arattunk a Vasas ellen, örülök, hogy kétszer is sikerült hátrányból felállnunk. Kulcsszituáció volt, hogy a második gólra szinte rögtön tudtunk válaszolni.
- Nehéz hete volt?
- Nem szeretnék visszatekinteni a múltba, de a portugál-meccs után nehéz volt feldolgozni a történteket. Rengeteg támogatást kaptam a családomtól és a szurkolóktól is, ezúton is köszönöm nekik. Jót tett a lelkemnek, hogy a Vasas ellen pályára léphettem és győzelemhez segíthettem a csapatot.
- Ön szerint a sikerrel elhallgattatták a kritikus hangokat?
- Nagyon remélem. Igaz, szombaton is voltak hibák a játékunkban, amelyeket javítanunk kell.

A 8. forduló eredményei:

FTC–Vasas 5-2 (1-1)

Groupama Aréna, 7000 néző. Játékvezető.: Bognár T.

Debrecen–DVTK 3-1 (1-1)

Debrecen, 5500 néző. Jv.: Berke

Mezőkövesd–Balmazújváros 2-2 (0-1)

Mezőkövesd, 2500 néző. Jv.: Farkas Á.

Újpest–Puskás Akadémia 1-3 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Jv.: Andó-Szabó

Videoton–Haladás 3-1 (0-1)

Felcsút, 1500 néző. Jv.: Szőts

Paks–Honvéd 2-2 (0-1)

Paks, 1000 néző. Jv.: Pintér Cs.

2017.09.11 07:57

Mészáros gúnyájába bújhat három NBI-es csapat

Publikálás dátuma
2018.07.18 20:05
Mészáros Lőrinc egy 2014-es sporteseményen. Hamarosan cége öltöztetheti az NB I-es játékosokat is
Fotó: Népszava/
A Haladás, a Felcsút és a Diósgyőr játékosainak mezén is ott feszülhet majd a Mészáros Lőrinc madara.
Sejthető volt, hogy az NB I. rajtjával együtt Mészáros Lőrinc sportmárkája, a 2RULE is szárnyra kell, a jelek szerint pedig több Mészáros közeli csapat is viselni fogja a madáremblémás mezeket, írja az Index
A portál szerint  a Felcsút és a szintén Mészáros-közeli Haladás döntéshozói várhatóan lecserélik az eddigi Adidas-mezeket. A Csakfoci.hu mintegy kiegészíti ezt az értesülést, a információik szerint egy harmadik csapat is csatlakozik a fentiekhez: ez pedig a Diósgyőr. A lap úgy tudja, hogy a diósgyőriek és a felcsútiak esetében csak később mutatják be a kollekciót, viszont a Haladás játékosai már az idény első bajnokiján madaras mezben diktálhatják a focidivatot. 
A 2RULE védjegyet is jegyző Magyar Sportmárka Zrt.százalékos tulajdonosa Mészárosék Talentis Group nevű vállalkozása, a maradék 30 százalék pedig a cég ügyvezetőjéé, aki Szélesi Zoltán volt szövetségi edző volt felesége.  A legutóbbi, 2017-es mérleg szerint ő az egyedüli alkalmazottja a vállalkozásnak.  
2018.07.18 20:05

Focika

Magyar labdarúgás immár évtizedek óta nem létezik, van helyette focink vagy valami hasonlónk, ami nyomokban is egyre kevésbé emlékeztet arra, amit a világ más országaiban labdarúgásnak neveznek. Minden bizonnyal ezt ismerte fel a MOL is, amikor névadó szponzora lett a bajnoki címvédőnek, és a felek abban állapodtak meg, hogy a Videoton a jövőben Vidi néven szerepel az NB I-ben.
Ha arra gondolunk, hogy volt Székesfehérvárnak 1985-ben egy UEFA Kupa-döntős csapata Videoton néven, akkor a mostaniakra illik a Vidi elnevezés. Viszont nagy kár lenne megállni egy csapatnál, ugyanis a többiek sem érnek az elődök nyomába. Ezért nyugodtan lehet becézni (kicsinyíteni) a mezőny többi résztvevőjét is. Miért ne lehetne az FTC-ből Groupama Fradika, a Debrecenből Loki TEVA vagy a Puskásból Öcsi Akadémia? A Haladás lenne a Hali Swietelsky. Az Azerbajdzsánban látott Újpestre – és vezetőségére - is jobban illik az Újpestke elnevezés, ahogy a Honvéd is csupán Honvédka napjainkban.
Talán a közvélemény is elnézőbben fogadná a havonta több milliót kereső focisták (a labdarúgók elnevezés nem illik rájuk) csetlését-botlását Luxemburgtól Macedóniáig, ha a vezetéknevük helyett a becenevük jelenne meg a tudósításokban. Elnézőbbek lennének a szurkolók, ha az újpestiek bakizó kapusa Pajovic helyett Brankóként szerepelne a tudósításokban. Az azeri utazás lehetetlen körülményei – repülés kétszeri leszállással tankolás miatt, étlen-szomjan maradó csapat - kifakadó csapatkapitány szavait nem Litauszkitól, hanem Robitól idéznénk.
A fegyelmi határozat nem arról szólna, hogy a játékvezető sértegetése miatt marasztalnak el valakit, hanem Vikit (Kassai) érte méltánytalanság, vagy füstbombácskák miatt büntetne a szövetségecske fegyelmi bizottságocskája.
Komolytalan ez a becézgetés? Nem komolytalanabb annál, ami a magyar focikában zajlik.
2018.07.18 14:00
Frissítve: 2018.07.18 14:01