Demcsák távozásával milliókat bukhatott az ATV

Publikálás dátuma
2017.09.22 10:49
Forrás: Youtube/ATV
Fotó: /
Idén több százmilliót költött az ATV  az őszi műsoraik indulása előtt reklámra - írja a Bors, hivatalos adatok híján "iparági pletykákra" alapozva. Ha százmilliót nem is buktak Demcsák Zsuzsa miatt, a műsorvezető képével hirdetett Egyenes beszéd című műsor plakátjait még az ominózus Szanyi Tiborral készített interjú előtt kihelyezték országszerte, így - még ha pontosan nem is tudni, mennyit - több milliót biztosan bukott a csatorna.

Óriásplakátokkal és egyéb, komoly reklámanyagokkal hirdette őszi műsorait az ATV, többek között Demcskák Zsuzsa Egyenes Beszéd, valamint a Start című műsorát is, amikről szerda óta lehet tudni, hogy végül nem kerülnek adásba, miután szerdán Demcsák és a csatorna közös megegyezéssel felbontották a szerződésüket - ezt maga a műsorvezető jelentette be Facebook-oldalán, "kóros fáradtságra" hivatkozva. A bejegyzés mellé egy a helyzethez túl vidám fotót is posztolt Németh Szilárddal, az ATV vezérigazgatójával:

- A hivatalos kommunikáció szerint közös megegyezéssel zárult az ügy, de szerintem ebben az országban, akinek már valaha szűnt meg munkahelye, az tudja, hogy ez az esetek 99 százalékában azt jelenti, hogy „ki vagy rúgva, de legyen esélyed új állást találni” – nyilatkozta a Borsnak egy tévés jogász, aki nem zárta ki azt sem, hogy valóban létrejött egy közös megegyezés, de véleménye szerint ritkán zökkenőmentes egy ilyen elválás.

A bulvárlap azt is írja, hogy a közös megegyezéssel azért is jól járt Demcsák, mert ha ő mond fel, szándékos károkozásért perelhette volna a csatorna. A megszólaló jogász úgy véli, az ATV-nek komoly presztízsveszteséggel és/vagy anyagi kárral járt az ügy. Szerinte a jövőbeli riportalanyok gondolhatják úgy, hogy nem mennek be interjúra, hiszen ebben a tévében dekoncentrált műsorvezetők vannak, akikkel beszélgetve elvész a lényeg a mondandójukból. 

Demcsákot hiába kereste egész nap a Bors, nem tudták elérni, tegnap reggel viszont Sebestyén Balázsék rádióműsorában magyarázta el, hogyan történhetett a múlt pénteki eset, amikor az ATV Startban igen különösen viselkedett, meglehetősen furcsa kérdéseket tett fel Szanyi Tibornak, az MSZP EP-képviselőjének, illetve többször is belegabalyodott a mondanivalójába.

Demcsák szerint a szakítása miatt nem tudott aludni, és az adás előtt egész egyszerűen fáradt volt. "Elképesztő fáradtság van rajtam, évek óta nagyon kóros alvászavarral küzdök, alig alszom 3 órákat. Nem voltam alkoholos befolyás alatt, sem gyógyszerek hatása alatt a Szanyi-interjú alatt. Az egész hét miatt voltam olyan. Azért nem kértem segítséget, mert mindig is azt csináltam, hogy megoldok egyedül mindent. A sminkesek kérdezték, hogy hogyan tüntessék el a kisírt szemem körüli vöröset - csak ők kérdezték, mi van velem" - nyilatkozta a Rádió 1-ben. Arról is beszélt, hogy bár a történtek ellenére hihetetlen sok felkérést kap, sorra utasítja vissza azokat, hogy össze tudja szedni magát. "Nem csak egy rövid időre, hanem teljesen ki szeretnék lépni ebből a mókuskerékből" - fogalmazott a Reggeli Show-ban.

Szerző
2017.09.22 10:49

Minden a régi a Nemzetbiztonsági Bizottságban, a Black Cube ügyét meg tologatják

Publikálás dátuma
2018.07.18 18:50

Fotó: Népszava/ Vajda József
A Fidesz ott folytatta a munkát a Nemzetbiztonsági Bizottságban, ahol áprilisban abbahagyta. Magyarán: a kormánypárt mindent megtesz azért, hogy ellehetetlenítse a testületet munkáját, ennek szellemében a grémium fideszes tagjai szerdán sem engedtek napirendre venni az érdemi kérdéseket – kommentálta a testület szerdai ülését Molnár Zsolt.
A Nemzetbiztonsági Bizottság szocialista tagja (az előző ciklusban elnöke) kifogásolta, hogy aktuális nemzetbiztonsági kockázatot sejtető ügyekben sem tehették fel kérdéseiket a szolgálatok képviselőnek. "Nyilvánvaló, a kormánypárt célja, hogy ne derüljön ki az igazság, és csak az általa fontosnak vélt ügyekről lehessen beszélni", magyarázta Molnár. Ezért a szocialista politikus, miután minden érdemi napirendet leszavazott a kormánypárt, ott is hagyta a bizottság ülését.
A bizottsági ülés meghívója szerint a testület aktuális nemzetbiztonsági ügyekkel kezdte volna munkáját, majd meghallgatták volna az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ és a Nemzeti Biztonsági Felügyelet beszámolóját. Végül csak az utolsó napirendi pontot, a belügyminiszter által benyújtott, a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről szóló törvény hatálya alóli mentesítés iránti kérelmeket tárgyalták meg.
Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos elnöke az ülés után azt mondta: korábban abban maradtak, az ősszel hallgatják meg a szolgálatok beszámolóit. Emellett Halász János (Fidesz) alelnökkel abban is megállapodtak, hogy a napirendekről előre egyeztetnek. A bizottságnak azonban közbeszerzés alóli mentesítés iránti kérelmet kellett tárgyalnia, ezért gondolta Mirkóczki, hogy egyúttal a szolgálatok beszámolóit is meghallgatják.
Halász viszont úgy vélte, semmi nem indokolta napirendre venni a szolgálatok beszámolóit. Szél Bernadett, LMP-s tag szerint a Fidesz-KDNP meghekkelte az ülést, emiatt az ellenzéki párt társelnöke levélben fordul közvetlenül az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, hátha ők közvetlenül válaszolnak a kérdéseire. Az ellenzéki politikus arra kíváncsi, hogy a szolgálatok mit tudnak arról, hogy a Black Cube nevű izraeli ex-kémekből álló cég magyar civil szervezetek és állampolgárok ellen dolgozott a választási kampány során.
2018.07.18 18:50

Marx és Engels hűlt helyére költöztetik Nagy Imrét

Publikálás dátuma
2018.07.18 18:24

Fotó: Népszava/ Vajda József
A Jászai Mari térre kerülhet Nagy Imre mártír miniszterelnöknek a Vértanúk terén álló szobra, jelentette be Wachsler Tamás. A Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint új helyén az alkotóval folytatott egyeztetés és a szükséges engedélyek beszerzése után állíthatják fel a mártír-miniszterelnök szobrát.
A vértanúk tere, ahol most Nagy Imre szobra áll, várhatóan 2019 végére újul meg, és gyalogosoké lesz. Wachsler álláspontja szerint - az Országgyűlés vonatkozó határozata szellemében - a Vértanúk tere rehabilitációja során "a második világháború utáni szoborrombolásokat megelőző képzőművészeti arculatot kell visszaállítani". Ennek megfelelően az 1936-ben felavatott és 1945 szeptemberéig a téren álló Nemzeti vértanúk emlékművét korabeli fényképek, dokumentumok alapján tervezik rekonstruálni.
Emlékeztetőül: Szakály Sándor történész korábban arról beszélt, érdemes elgondolkodni azon, hogy az 1919-es „vörösterror” áldozatainak emlékműve váltsa fel Nagy Imre szobrát. A VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatóját azt követően kereste meg a Népszava, hogy az Országgyűlés Hivatala lapunk kérdésére közölte: a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság (KNEB) előzetes hozzájáruló nyilatkozata szükséges a kiemelt nemzeti emlékhelynek számító Vértanúk tere átépítéséhez. Szakály Sándor tagja a bizottságnak. A szobor "helyben tartásáért" a DK indított akciót, petícióját eddig közel 40 ezren írták alá, azt követelve, a magyarok szabadságakaratára emlékeztető szobrot ne vigyék sehova.
A Jászai Mari téren korábban Marx és Engels szobra állt, a kommunista duót 1992-ben bontották el
2018.07.18 18:24
Frissítve: 2018.07.18 18:24