Felfüggesztett börtön egy sportorvosnak

Közokirat-hamisítás bűntette miatt egy év hat hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy sportorvost nem jogerősen a Nyíregyházi Járásbíróság - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtótitkára csütörtökön az MTI-vel.

Koncz Veronika közleményében azt írta, P. E. sportorvosként tevékenykedett Nyíregyházán úgy, hogy nem volt az országos sportegészségügyi hálózat egészségügyi dolgozója és az Országos Sportegészségügyi Intézettel nem állt munkavégzésre irányuló jogviszonyban, így sportorvosi engedélyek kiadására nem volt jogosult.

A tényállás szerint 2008 augusztusától 2010 augusztusáig összesen 467 sportoló sportorvosi engedélyébe jegyezte be jogosultság nélkül az alkalmas, illetve versenyezhet minősítést úgy, hogy a sportolók egy része még orvosi vizsgálaton sem vett részt. A vádlott egy sorszámozás nélküli bélyegzőt készíttetett és ezzel, valamint saját orvosi bélyegzőjével pecsételte le a sportolók játékengedélyét.

A doktornő így valótlan tartalmú és hamis közokiratokat bocsátott ki, tudva arról, hogy azokat a játékosok, illetve edzőik a folyamatban lévő bajnokságokban fel fogják használni - közölte a törvényszék sajtótitkára.

Az elsőfokú bíróság ítélete nem jogerős, az ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Szerző
2017.10.12 17:54

Elütött egy gyalogost a villamos Józsefvárosban

Publikálás dátuma
2018.07.15 17:40
Illusztráció
Fotó: Népszava/
A rendőrök már befejezték a helyszínelést, újra teljes szélességében járható az Orczy út.
Elütött egy gyalogost a villamos vasárnap, kis idővel 17 óra előtt a főváros VIII. kerületében, az Orczy út 41. szám előtt – írja a police.hu. A balesetben a gyalogos megsérült. A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták az Orczy út Kőbányai út felé vezető forgalmi sávját a Kőris utca és a Kőbányai út közötti szakaszon, a járműforgalmat rendőri irányítás mellett a villamossínre terelték. A rendőrök a baleset helyszínelését már befejezték, így újra teljes szélességében járható az Orczy út.
Témák
Budapest
2018.07.15 17:40
Frissítve: 2018.07.15 18:27

Vonat és autó ütközött – Késések a Sárbogárd–Bátaszék vasútvonalon

Publikálás dátuma
2018.07.15 15:14
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
Kora estére állhat vissza a menetrend szerinti közlekedés.
Autóval ütközött egy Sárbogárdra tartó InterRégió vonat Decs állomáson, egy fénysorompóval védett útátjáróban. A balesetben senki nem sérült meg, a fénysorompó jól működött – közölte a Mávinform vasárnap délután az MTI-vel. A helyszínelés idejére Decs és Szekszárd között a vágányt lezárták. A Sárbogárd–Bátaszék vonalon utazóknak 60-90 perccel hosszabb menetidővel kellett számolniuk. A Mávinform később közölte, hogy Decs állomáson befejeződött a helyszínelés, így újraindulhatott a vonatforgalom Szekszárd felé. Várhatóan kora estére visszaáll a menetrend szerinti közlekedés a Sárbogárd–Baja szakaszon.  
2018.07.15 15:14
Frissítve: 2018.07.15 16:02