Rendőröket akart felrobbantani egy jászapáti férfi

Publikálás dátuma
2017.10.13 10:31
Egy gázpalackkal robbantott volna Illusztráció: Shutterstock
Fotó: /
Eljárás indult egy 31 éves jászapáti férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészségen - számolt be róla a szoljon.hu.

A férfi október elsején hajnalban megjelent két jászapáti rendőr közös tartózkodási helyén, akik korábban intézkedtek vele szemben. A fiatal rendőrök testvérek, és mindketten a helyi őrsön teljesítenek szolgálatot.

Az éjszaka nem tartózkodtak otthon, csak az édesanyjuk. A gyanúsított ittas állapotban kiabálni kezdett, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli a két rendőrt.

Az asszony értesítette a rendőrséget, akik nagy erővel jelentek meg a gyanúsított lakóhelyén, ugyanis tudták róla, hogy már korábban is nézeteltérése volt a rendőrséggel.

A gyanúsított éppen a háza előtt, az utcán tartózkodott, és amint meglátta, hogy hét rendőr közelít felé, magához ragadott egy gázpalackot, a csapját kinyitotta, a kezében lévő öngyújtót pedig szikráztatta, hogy berobbantsa a gázt.

Eközben azzal fenyegette a rendőröket, hogy mindannyiukat felrobbantja, ha közelebb merészkednek.

Szerencsére a férfi nem tudta felrobbantani a gázpalackot, így testi kényszerrel megbilincselték, és előállították a rendőrségre.

A gyanúsítottat a bíróság letartóztatta - számolt be az esetről a megyei portál.

Szerző
2017.10.13 10:31

Lóg a vezeték, késnek a miskolci vonatok

Publikálás dátuma
2018.07.18 18:37
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
Több mint másfél órás késés is előfordulhat a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, pótlóbuszokkal szállítják a MÁV utasait.
Elszakadt a felsővezeték Aszód és Tura között, emiatt 60-100 percet is késhetnek a miskolci vonatok, - jelentette be szerda délután a MÁVInform.
A vasúttársaság már szervezi a vonatpótló buszokat, amelyek Aszód és Hatvan között viszik majd az utasokat. A szakemberek megkezdték a műszaki hiba kijavítását: hogy kárpótolják az utasközönséget, a fennakadás miatt a Budapest-Keleti pályaudvar és Hatvan között valamennyi vonat felármentesen vehető igénybe.  Kassa felé a Hernád Intercity kerülő útirányon keresztül, Újszászon és Szolnokon át közlekedik - olvasható az MTI-nek is eljuttatott közleményben. 
2018.07.18 18:37

Autók ütköztek, teljes útzár a 45-ös úton

Publikálás dátuma
2018.07.18 15:55
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/
Személyautók karamboloztak Szentes térségében, a balesetben többen megsérültek.
Teljes útzárat rendeltek el 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán, ahol szerda délután két autó ütközött: a balesetben hárman megsérültek a rendőrség szerint, őket mentők ápolják - ,míg a tűzoltók a roncsokat próbálják eltávolítani.
A műszaki mentés és helyszínelés idejére a rendőrök megállították a forgalmat - írja az Útinform –  emiatt komoly torlódás alakulhat ki az érintett útszakaszon.   
2018.07.18 15:55