Lovrencsics szerint két góllal legyőzik az Újpestet

Publikálás dátuma
2017.10.20 07:51
Fotó: Molnár Ádám
Fotó: /
Az Újpest ellen készülő FTC válogatott labdarúgóinak körében is téma volt Bernd Storck távozása, most viszont már csakis az ősi rivális legyőzésére koncentrálnak.

Az FTC labdarúgói már nem foglalkoznak a legutóbbi játéknapon ellenük megítélt vitatható büntetővel. Lovrencsics Gergő, az együttes több poszton is bevethető játékosa lapunknak nyilatkozva ezen kívül azt is elmondta, hogy a Ferencváros szombati, Újpest elleni bajnoki mérkőzése előtt nem kell külön beszélni a rangadó jelentőségéről az klub idegenlégiósainak.

- Legutóbb Felcsúton bosszantó körülmények között, egy véleményes tizenegyes miatt csúszott ki a kezükből a győzelem. Ez kihatott a felkészülésükre a hét elején?

- Természetesen a csalódottság másnap még dolgozott a játékosokban, de kedden, amikor legközelebb találkoztunk, már nem ez volt a központi téma az öltözőben. Az ilyen szituációkon egyébként is hamar túl kell tenni magunkat, az ilyesmi mégsem rendkívüli a mi sportágunkban. Én személy szerint nagyon szomorú voltam, hogy csak egy ponttal távoztunk Felcsútról, de a következő lehetőség adott, ráadásul nem akármilyen feladat vár: szeretnénk legyőzni az Újpestet.

- Tudva, hogy a Ferencvárosban több válogatott játékos is szerepel, a napokban mennyire határozta meg az öltöző hangulatát Bernd Storck menesztésének híre a magyar válogatott éléről?

- Beszéltünk róla, természetesen. Én személy szerint megköszöntem Bernd Storcknak azt az időt, amit együtt töltöttünk, amikor a válogatottnál voltunk, többek között az Európa-bajnokság időszakát is, a magam részéről sok sikert kívántam neki a folytatásra. Így döntöttek az elnökségi tagok, ezt kell elfogadnunk. Egyébként is: nekünk jelen pillanatban itt van az Újpest, mint következő feladat, úgyhogy olyan sokat azért nem gondolkodtam a nemzeti csapat helyzetén.

- Ön tavaly igazolt vissza Magyarországra, a Ferencváros keretében pedig akkor és azóta is több idegenlégiós szerepel(t). Egy olyan rangadó hetében, mint az FTC–Újpest kell a külföldi játékosoknak külön mondani, hogy ez milyen jelentőségű találkozó a klub számára?

- Profi labdarúgókról van szó, különösebben nincs erre szükség, hiszen a többségünk több csapatban megfordult már, mindannyian játszottunk derbiket más országokban. Megnéztünk egy-egy korábbi felvételt, de van taktikai elemzés is, ahol a régebbi meccsekből ugyanúgy átjön a hangulat, tehát látják. Ismerve a társakat, egyébként is biztosan rákeresnek erre a párharcra az interneten. A fiataloknak inkább elkél a segítség, John Paintsil például még csak 19 éves, így valószínűleg a szombati lesz az első ilyen hangulatú derbije. Remélem, továbbra is tudja majd tartani a remek formáját (mióta szerződtették, öt élvonalbeli mérkőzésén négyszer volt eredményes – a szerk.) és nyerni fogunk.

- Az előző kiírásban három derbin lépett pályára, előtte azonban a Lech Poznan labdarúgójaként lengyelországi pályafutása során is volt része komoly rivalizálásban. A magyar rangadó hasonlítható valamelyik híresen „hangulatos” lengyel mérkőzéshez?

- A Fradi–Újpestet a Lech Poznan és a Legia Varsó rivalizálásához tudnám hasonlítani, azt többször is volt szerencsém a pályán átélni. A különbség csak annyi, hogy ott 40 ezer ember van kint, míg nálunk kevesebben férnek be, és talán egy kicsivel nagyobb a felhajtás is.

- Sejti már, hogy ezúttal hol fog játszani, ha pályára lép? Az utóbbi három héten mindig máshol, mindkét szélen és a védelemben is szerepelt.

- Megmondom őszintén, nem tudom még, miként alakul a felállás, hiszen folyamatosan térnek vissza a sérültek is, bő a keretünk. Mindez csak attól függ, hogy a mérkőzést megelőző napon milyen taktikát talál ki Thomas Doll. Nekem egyébként nem probléma az sem, ha mindig máshol számít rám. Már a jobbhátvéd posztot is megszoktam – bár elismerem, hogy még nem játszom tökéletesen ott –, így igazából teljesen mindegy, hogy hova tesznek, tisztában vagyok vele, hogy mit várnak el tőlem, tudom a dolgomat.

- Ha tippelnie kéne a derbire…

- Nyerünk 2-0-ra.

Visszatér a Fradi-tábor
A Ferencváros labdarúgócsapatának mérkőzéseit a Groupama Aréna 2014-es átadása óta bojkottáló szurkolótábor november 4-én, a Debrecen elleni élvonalbeli bajnoki mérkőzésen visszatér a lelátóra - jelentették be csütörtök este Kubatov Gábor és a szurkolók. 

2017.10.20 07:51

Mészáros gúnyájába bújhat három NBI-es csapat

Publikálás dátuma
2018.07.18 20:05
Mészáros Lőrinc egy 2014-es sporteseményen. Hamarosan cége öltöztetheti az NB I-es játékosokat is
Fotó: Népszava/
A Haladás, a Felcsút és a Diósgyőr játékosainak mezén is ott feszülhet majd a Mészáros Lőrinc madara.
Sejthető volt, hogy az NB I. rajtjával együtt Mészáros Lőrinc sportmárkája, a 2RULE is szárnyra kell, a jelek szerint pedig több Mészáros közeli csapat is viselni fogja a madáremblémás mezeket, írja az Index
A portál szerint  a Felcsút és a szintén Mészáros-közeli Haladás döntéshozói várhatóan lecserélik az eddigi Adidas-mezeket. A Csakfoci.hu mintegy kiegészíti ezt az értesülést, a információik szerint egy harmadik csapat is csatlakozik a fentiekhez: ez pedig a Diósgyőr. A lap úgy tudja, hogy a diósgyőriek és a felcsútiak esetében csak később mutatják be a kollekciót, viszont a Haladás játékosai már az idény első bajnokiján madaras mezben diktálhatják a focidivatot. 
A 2RULE védjegyet is jegyző Magyar Sportmárka Zrt.százalékos tulajdonosa Mészárosék Talentis Group nevű vállalkozása, a maradék 30 százalék pedig a cég ügyvezetőjéé, aki Szélesi Zoltán volt szövetségi edző volt felesége.  A legutóbbi, 2017-es mérleg szerint ő az egyedüli alkalmazottja a vállalkozásnak.  
2018.07.18 20:05

Focika

Magyar labdarúgás immár évtizedek óta nem létezik, van helyette focink vagy valami hasonlónk, ami nyomokban is egyre kevésbé emlékeztet arra, amit a világ más országaiban labdarúgásnak neveznek. Minden bizonnyal ezt ismerte fel a MOL is, amikor névadó szponzora lett a bajnoki címvédőnek, és a felek abban állapodtak meg, hogy a Videoton a jövőben Vidi néven szerepel az NB I-ben.
Ha arra gondolunk, hogy volt Székesfehérvárnak 1985-ben egy UEFA Kupa-döntős csapata Videoton néven, akkor a mostaniakra illik a Vidi elnevezés. Viszont nagy kár lenne megállni egy csapatnál, ugyanis a többiek sem érnek az elődök nyomába. Ezért nyugodtan lehet becézni (kicsinyíteni) a mezőny többi résztvevőjét is. Miért ne lehetne az FTC-ből Groupama Fradika, a Debrecenből Loki TEVA vagy a Puskásból Öcsi Akadémia? A Haladás lenne a Hali Swietelsky. Az Azerbajdzsánban látott Újpestre – és vezetőségére - is jobban illik az Újpestke elnevezés, ahogy a Honvéd is csupán Honvédka napjainkban.
Talán a közvélemény is elnézőbben fogadná a havonta több milliót kereső focisták (a labdarúgók elnevezés nem illik rájuk) csetlését-botlását Luxemburgtól Macedóniáig, ha a vezetéknevük helyett a becenevük jelenne meg a tudósításokban. Elnézőbbek lennének a szurkolók, ha az újpestiek bakizó kapusa Pajovic helyett Brankóként szerepelne a tudósításokban. Az azeri utazás lehetetlen körülményei – repülés kétszeri leszállással tankolás miatt, étlen-szomjan maradó csapat - kifakadó csapatkapitány szavait nem Litauszkitól, hanem Robitól idéznénk.
A fegyelmi határozat nem arról szólna, hogy a játékvezető sértegetése miatt marasztalnak el valakit, hanem Vikit (Kassai) érte méltánytalanság, vagy füstbombácskák miatt büntetne a szövetségecske fegyelmi bizottságocskája.
Komolytalan ez a becézgetés? Nem komolytalanabb annál, ami a magyar focikában zajlik.
2018.07.18 14:00
Frissítve: 2018.07.18 14:01