Nem tréfa

Felháborító, hogy van egy ember, aki mindenből viccet csinál, s hozzá még egy párt élén. Azt mondja például, hogy úgy tesz, mintha értene valamihez, de nem, ezért úgy döntött, politikus lesz. Véleménye is van. A Fideszről az, hogy 2014-ben azzal tréfálkoztak, "folytatjuk", de azt nem említették, hogy "hárommillió emberből kihozzák a gyűlölködőt.” Az ellenzékről meg az, hogy pártjai egyre viccesebbek (ami azonban nem nevetséges, hanem szomorú). A választók is megkapják a magukét: ha vidéken félnek az emberek a Fidesztől, akkor rá voksolnak. „Ha tőlünk félnének jobban, akkor ránk szavaznának” - véli.

Az meg még inkább felháborító, hogy mindezt közönség előtt mondja a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke. A nézők meg röhögnek Kovács Gergely szavain, emelkedik a hangulat, már az egész kezd hasonlítani egy standup comedys előadáshoz. A színhely ráadásul a Spinoza Ház, ahol komoly emberek szoktak összegyűlni, hogy sorsfordító kérdéseket vitassanak meg, és egyáltalán nem kabarét akarnak nézni-hallgatni. Különösen felháborító, hogy ezzel az emberrel Rangos Katalin beszélget. Ismerjük őt, folyton interjúkat készít, pedig már a pártállami időkben is a rádiónál, meg a tévénél dolgozott, és azóta se hagyta abba.

De úgy látszik, ez az ország, de különösen annak meghatározó értelmisége már mindenre immunis. Pedig néhány hete, amikor egy másik pártvezető járt ugyanott - a Spinozában - és vele is Rangos beszélgetett - mert az a dolga -, mennyire felháborodtak sokan. Vona Gábor miatt kapott hideget-meleget a ház is, meg a riporter is, mert a Jobbik változatlanul felkavarja az indulatokat. Egyébként érthetően, és nem is kell őket szeretni, de az tény, hogy jelenleg az övék a népszerűségi lista második helye. Ami a Fideszt rettegéssel tölti el, de a többiek sem örülnek neki.

Ehhez képest Kovács Gergely ártalmatlan. Nem akar miniszterelnök lenni, még a parlamentbe sem kívánkozik, passzivistái vannak és nem aktivistái. A vicc élteti. Addig nem is veszik komolyan, míg olyan nem lesz, mint a többiek.

Felháborító!

Szerző
2017.12.09 07:09