7-en a 7-ről - Ön szerint is van akkora hatalma Soros Györgynek, hogy megszüntesse a karácsonyt, a hanukát és az újévet is?

Publikálás dátuma
2017.12.23 06:10
Soros György Forrás: European Comission
Fotó: /

Arató András Klubrádió

Ma reggel óta tudjuk, ha van is neki, akkor sem szorulunk rá. Azt mondta ugyanis a miniszterelnök, hogy Magyarország az Unió pénze nélkül is éppúgy növekedne, sőt. Ebből egyenesen következik, hogy a NER vezére Soros nélkül is képes megszüntetni a karácsonyt hanukástul, újévestül. Hiszen ő számolta fel az április negyedikét, meg a november hetedikét is.

Avar János újságíró

Úgy vagyok, mint a viccben a moszkvai, aki azzal mentegette gyűrött ingét, borotválatlan arcát, hogy mivel a tévéből, rádióból minden csatornán a Lenin-centenárium harsog, már a villanyborotvát és vasalót sem meri bekapcsolni. Pedig Soros rovásán csak egy dolog van: a Fidesz pártalakulásának pénzelése. Ez igazi kártevés volt.

Bolgár György rádiós újságíró

Természetesen van. Vérbeli spekulánshoz illően arra játszik, hogy Szulejmán szultán egyesíti a muzulmán világ haderőit, és a sereg Jumurdzsák vezetésével hamarosan megindul Magyarország felé. Mivel a déli határon két sor megmászhatatlan kerítés fogadja őket, ezért rakétákat és légierőt is bevetnek, amilyen ravaszak. Ha tehát Orbán nem állítja meg őket még Nándorfehérvárnál, akkor nemhogy karácsonyunk, újévünk sem lesz. Soros pedig nyer a tőzsdén.

Farkasházy Tivadar Hócipő

Én jól ismerem Soros Györgyöt, az se kizárt, hogy megveszi a Golf-áramlatot, elviszi máshová és télen Vlagyivosztok egy Dubaj lesz Londonhoz képest. Kövér László bajuszát pedig egy éjjel ellopja és úgy jár a házelnök, mint Sámson. Minden színházat lepénzel, hogy 2018-ban csak az Emigránsokat adják Mrozektől. Sőt, tönkreteszi Kósa Lajos feleségének a cégét, letelepedési kötvényeket szór Rogánné helikopterére, hogy ne tudjon felszállni, tudom, barter, de a kötvények is azok lesznek. Szóval végünk, még a Puskás Akadémia 155 milliós teakonyhájába is menekült sváb bogarakat telepít, hogy más ne férjen már bele. Ez az ember egy Soros!

Friss Róbert újságíró

Erre teljes biztonsággal csak január 1-jén tudok válaszolni. Már, ha lesz január elseje...

Horváth István hírlapíró

Soros mindenre képes, csak egyre nem: ezt a rablóbandát eltüntetni innen.

Veress Jenő a Népszava főmunkatársa

Akkora neki a hatalma, hogy már meg is szüntette a józan észt az általa fizetett hatalmi szellemi lúzerekben. Azt meg biztos forrásból – Habonyéktól – tudom, hogy a napéjegyenlőséget is megszünteti, sőt globális lehidegedést idéz elő, hogy az afrikai migránsok minél többet fázzanak a terve szerint leigázott Európában.

Szerző
2017.12.23 06:10

Kiderülhet, milyen szerződéssel használták Hosszúék a Duna Arénát

Publikálás dátuma
2018.07.23 10:38
A Duna Aréna egyik versenymedencéje
Fotó: Népszava/ Németh András Péter
Ki kell adnia a vizes világbajnokságot szervező Bp2017 Kft-nek azokat szerződéseket, amiket Hosszú Katinka és Shane Tusup cégével kötöttek; az ügyben eljáró bíróság félmilliós pénzbírságot is kirótt a szervezőre.
Ki kell adnia azokat szerződéseket budapesti vizes vb szervezőinek, amiket az Hosszú-Tusup tulajdonban álló Iron Corporation-nel kötöttek az irdatlan mennyiségű közpénzből épített Duna Aréna használatára – idézi az ügyben hozott, nem jogerős bírósági döntést a 24.hu. A portál hozzáteszi, a szervező céget 500 ezer forintos pénzbírsággal is sújtották, mert korábban tagadta, hogy birtokában vannak ilyen megállapodások.
A lap emlékeztet rá, hogy az elsőfokú bírósági döntést 16 hónapos szélmalomharc előzte meg, melynek során hasztalanul próbálták kikérni, megszerezni a szerződéseket.
 „Első körben egyszerűen figyelmen kívül hagyták megkereséseinket, az adatvédelmi hatóság jelentését, az eljárást. A második fordulóban, immár a per során érveltek azzal, hogy a Bp2017 Kft. nem minősül közfeladatot ellátó szervnek, az érintett szerződések fedezete pedig nem költségvetési forrás, így független gazdálkodása során szerzett bevételei elvesztették közpénzjellegüket. Hivatkoztak arra is, hogy adatigénylésünket túlságosan általánosan fogalmaztuk meg. A harmadik lépcsőben az következett, hogy a Bp2017 Kft. nem is kötött ilyen szerződéseket” - sorolják a cikkben.
Hozzáteszik, bíróság mindent figyelembe véve alaposnak találta a 24.hu kérelmét, mivel a Bp2017 Kft. minden kétséget kizáróan közpénzzel gazdálkodó szervezet, amelynek ráadásul közfeladatot kellett ellátnia a vb megszervezésével. A megbírságolt Kft. ugyanakkor fellebbezett az ítélet és a pénzbírság ellen is, így az eljárás másodfokon folytatódik.
Az ügy tavaly márciusban kezdődött, akkor kapott nyilvánosságot, hogy Darnyi Tamás úszóiskolájának nem maradt hely a közel 50 milliárdból megépített Duna Arénában, míg Hosszúéké megkapta a létesítményt.
2018.07.23 10:38

Orbán Montenegró elnökével találkozik

Publikálás dátuma
2018.07.23 10:17

Fotó: MTI/EPA/ BORIS PEJOVIC
Hétfőn a montenegrói elnökkel vacsorázik, kedden Dusko Markovic kormányfővel tárgyal Orbán, aki épp csak visszatért izraeli látogatásáról.
Hivatalos látogatásra Montenegróba utazik hétfő délután Orbán Viktor miniszterelnök, este pedig munkavacsora során találkozik Milo Djukanovic elnökkel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő kedden Podgoricában megbeszélést folytat Dusko Markovic miniszterelnökkel és Ivan Brajovic parlamenti elnökkel.
Orbánnak sűrű napjai vannak, hiszen csak nemrég ért haza Izraelből, ahol találkozott Benjamin Netanjahuval, és sokak nemtetszése ellenére ellátogatott a Jad Vasem holokauszt múzeumba – emiatt még néhány tüntetővel is szembe kellett néznie. Montenegróban valószínűleg barátibb fogadtatásra számíthat, hiszen a 600 ezres országban komoly kereskedelmi és diplomáciai partnernek tekintik Magyarországot. A virágzó kapcsolatokat az Index korábbi összefoglalója mutatta be – a cikk szerint Montenegró legnagyobb bankja, a Crnogorska Komercijalna Banka ad Podgorica is magyar kézben van, az ország legjobb szállodája, Herceg Noviban található Sun Resort szálló pedig Mészáros Lőrinc tulajdona. 
2018.07.23 10:17
Frissítve: 2018.07.23 10:39