Körúti robbantás: Zacher Gábort is bevonhatják az eljárásba

Publikálás dátuma
2018.03.19 16:15
Fotó: Népszava/Molnár Ádám
Fotó: /
Hétfőn folytatódott a körúti robbantással vádolt P. László tárgyalása. A bíróság engedélyezte a vádlott távolmaradását, és toxikológus szakértők bevonásáról döntött, írja a Magyar Nemzet.

A körúti robbantás vádlottjának hétfői tárgyalásán épp nyomozati iratokat ismertetett Kalina József bíró, amikor P. László jelezte, nem kíván részt venni az eljárásban. Többször elismételte, hogy nagyon fáradt, mert az előzetes letartóztatásban nem tud pihenni. Kalina erre úgy reagált, hogy kötelessége részt venni a bizonyítási eljárásban, és hogy közben a tárgyaláson is pihenhet, az őröknek támaszkodva.

A vádlott erről egy ideig vitatkozott és alkudozott a bíróval, majd Kalina megelégelte, hogy megpróbálják rászedni: „Én nem hülye gyerek vagyok, hanem a Fővárosi Törvényszék büntetőbírája” - mondta. P. László ennek ellenére lefeküdt a padra. A tanácsvezető bíró ekkor orvost hívott a vádlotthoz. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a vádlott már a március 5-én tartott tárgyaláson is zavarta a tárgyalás menetét azzal, hogy fáradtságra hivatkozva lefeküdt a vádlottak padjára, majd pedig a földre.

Míg a mentők jöttek - akiknek a vádlott aztán nem hagyta, hogy megvizsgálják -, P. László támogatói a folyosón Kovacsics Gábor ügyészt kérték számon, hogy miért emelt vádat a szerintük ártatlan fiú ellen. Emlékeztették a sajtó képviselőit is, hogy a nyomozás során kirendelt szakértő a videofelvételek alapján 170-175 centiméter magasnak becsülte a támadót, P. László magassága pedig 183 centiméter. Azt is állítják, tudják, ki volt a valódi elkövető: egy vajdasági fiú.

A bírói tanács elnöke a tárgyalás délutáni szakaszában elmondta, eredetileg arra az elhatározásra jutott, hogy az eljárást ismétlődően akadályozó magatartása miatt kiutasítja P. Lászlót a tárgyalásról. (Emlékeztetőül: legutóbbi tárgyalásán a vádlott a lélekvándorlásról akart értekezni, ügye helyett.) Időközben azonban Cseterics Krisztián, a vádlott ügyvédje kérelmezte, hogy engedélyezzék védencének a távolmaradást – így végül ennek adott helyt a törvényszék. A kettő között az a különbség, hogy előbbi esetben a vádlott semmiképpen nem vehetett volna részt a tárgyaláson, utóbbi viszont csak a megjelenési kötelezettséget szünteti meg – így ha P. László akar, elmehet a perére.

Szakértő kirendeléséről is határozott a bíróság. Mivel a vádlott apja és testvére is arról beszélt, hogy P. Lászlót szerintük bekábítószerezhették, és ezért tett korábban beismerő vallomást, Cseterics toxikológus orvos szakértő bevonását indítványozta. A bíróság végül a védő által megnevezett szakértő és Zacher Gábor együttes kirendeléséről döntött.

A teljes cikk itt olvasható.

Szerző
2018.03.19 16:15

Kétszer is azzal fenyegetett, hogy robbantani fog az Árkádban

Publikálás dátuma
2018.07.18 07:40
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Nem találta elég látványosnak a hatósági intézkedést, így újra felhívta a rendőrséget.
A kőbányai nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy budapesti férfi azzal fenyegetőzött, hogy bombát fog robbantani egy bevásárlóközpontban – írja a police.hu. A 27 éves C. Sándor még május végén hívta fel a rendőrséget és bejelentést tett, hogy a X. kerületben, az Örs vezér téri Árkád bevásárlóközpontban bombát helyezett el, amelyet fel fog robbantani. Az üzletközpont kiürítését követően a rendőrség tűzszerészei átvizsgálták az épületet, de mivel a hatósági intézkedés nem volt annyira látványos, mint ahogy azt a férfi várta, újra felhívta a rendőrséget és nyomatékosítva megismételte a bejelentését. A nyomozók a férfit még az átvizsgálás befejezése előtt, az üzletház közelében elfogták. A tűzszerészek nem találtak az épületben robbanóanyagot, vagy robbantásra alkalmas eszközt. A közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratot a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.
2018.07.18 07:40
Frissítve: 2018.07.18 07:42

Kamionok ütköztek, óriási torlódás az M1-esen

Publikálás dátuma
2018.07.17 14:28
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstcok/
Az egyik összetört kamionból üzemanyag szivárog, a baleset miatt félórával is nőhet a menetidő az autópálya érintett szakaszán.
Több kilométeres kocsisor torlódott fel az M1-es sztráda Ausztria felé vezető szakaszán, Ács térségében, ahol eddig tisztázatlan okból két kamion ütközött. Az egyik jármű üzemanyagtartálya is sérült, így benzin borítja az úttestet – a kamionok a külső és a belső sávot is elfoglalják.
A rendőrök így a leállósávban terelik a forgalmat a műszaki mentés és helyszínelés végéig. Az Útinform jelentése szerint az érintett szakaszon – a 94-es kilométerszelvényben – 20-25 perccel is nőhet a menetidő, az autók pedig csak araszolgatnak.
2018.07.17 14:28