Liberálisok: aki kormányváltást akar, ne szavazzon a Jobbikra

A Magyar Liberális Párt elnökhelyettese arra kérte a kormányváltásra vágyó szavazókat, hogy ne voksoljanak a Jobbik országos listájára - infromál az MTI.

Sermer Ádám keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az ellenzéki szavazók megértették, hogy az egyéni körzetekben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre kell voksolni. Az országos lista viszont legalább annyira fontos eleme lesz a választás végkimenetelének. Ezek közül jelenleg az MSZP-Párbeszédé az egyetlen, amelyikre egy demokratikus együttműködés épülhet - jelentette ki a politikus.

A Jobbik ellen érvelve azt mondta, hogy azt a listát az a Vona Gábor vezeti, aki soha nem tartotta szélsőségesnek a saját pártját, és arra panaszkodik, hogy a Fidesz-kormány megvalósítja az elképzeléseiket. A Jobbik nem lehet alternatíva a kormányváltók számára - hangsúlyozta. A Jobbik listáján szerepel Gyöngyösi Márton is, aki megfigyelőként "lényegében legitimálta" a Krím-félsziget elcsatolásáról szóló népszavazást. A szintén a listán szereplő Hegedűs Lorántné korábban személyesen javasolta azokat a Soros Györggyel és a civil szervezetekkel szembeni intézkedéseket, amelyeket a kormány azóta megvalósított.

A Jobbik listájának 64. helyén álló Toroczkai László ásotthalmi polgármester pedig alapjogokat sértő rendeletekkel irányítja a Csongrád megyei települést - sorolta az indokokat Sermer Ádám. A néppártosodást "hazudó" Jobbik összekacsint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal, amikor országos listáján éppen a 64. helyre teszi a szervezet alapítóját - tette hozzá a liberálisok elnökhelyettese.

Szerző
2018.03.20 16:07