7-en a 7-ről: Ön humoránál van?

Arató András

Klubrádió

Köszönöm a kérdésben finoman elrejtett bókot, amely a humoromat létezőnek állítja be, aminél vagyok-e még. Ha elfogadjuk a kiinduló feltételezést, miért is ne tennénk, akkor természetesen. A humor sokkal hosszabb életű, mint egy választási ciklus. Sőt, háromnál is.

Avar János

újságíró

Muszáj, Rejtő hősének a hátában a kés, de csak akkor fáj, ha nevet. Én például azon, hogy a Lehet Más a Pénz párt már harmadszor biztosította a Fidesz kétharmadát, de most is nekik áll feljebb. Vagy azon, hogy pártunk és kormányunk most a kitalált migránsok helyett igaziakat kíván csinálni. Magyarokból. Nyugaton.

Bolgár György

rádiós újságíró

Persze. Ami itt történt, az vicc. Csak az a baj, hogy rossz vicc, és azok nevetnek elégedetten, akiknek nincs is humorérzékük.

Farkasházy Tivadar

Hócipő

Mivel abból élek, volt már egy pár drámai esemény körülöttem hatvan év alatt, amikor ugyanúgy kellett dolgoznom. De most annál szívesebben teszem, mert a Hócipő sokaknak nyújt vigaszt. S időleges győzelmet a gazemberek felett, bár azt hiszik, ők van felül. A humor ugyanis csak felfelé ütős, lefelé csak Horthy lovascsendőre ütött. Bár most érdekes dolgokat szerelnek a Szalay utcában, készülve a szombati tüntetésre, amelyen kétezer Chikán Attila fog randalírozni Kornait éltetve.

Friss Róbert

újságíró

Persze, igyekszem, mert ebben az országban soha nem lehetett, nem is volt érdemes humor nélkül sem élni, sem meghalni.

Horváth István

hírlapíró

Azt is elrabolta a rablóbanda.

Veress Jenő

a Népszava főmunkatársa

Hogy vagyunk, hogy vagyunk? - tréfálkozott Orbán Viktor. Jól vagyunk, jól vagyunk, tréfálkozik kb. már mindenki. De mert annyira féktelenül humoromnál vagyok, egy székely viccet is szabadjon… Két góbé ballag az erdőben. Egyszer az egyik fogja fejszéjét és kétharmadban belevágja a másik hátába. - Te koma, ez most vicc vót? - Nem a'! - Akkor jól van, mert viccnek egy kicsit durva vóna…

Szerző
2018.04.14 07:07

Csúnya vége lehet, ha rövid pórázra fogják a kórházakat

Publikálás dátuma
2018.07.21 07:00

Fotó: / Németh András Péter
Már szeptemberben több kórházra kitehetik a „betegellátás szünetel” táblát, ha a kincstár valóban érvényesíti a költségvetési intézményekre szabott regulát. Közben ismét gyűlik a kórházak adóssága, június végén már 35 milliárd forint volt.
A HVG hívta fel a figyelmet arra, hogy megszűnt a kórházak mentessége a szigorú gazdálkodási szabályok alól. Korábban ez a lazítás tette lehetővé az intézményeknek azt, hogy akkor is fizessenek bért és el tudják látni a betegeket, ha az egészségpénztártól kapott ellátmány arra már nem nyújtana fedezetet. Az „alulfinaszírozás” következtében keletkezett adósságokat az állam eddig hagyományosan év végi konszolidációs csomagokkal rendezte.
A kórházak elvben már legalább négy éve nem költhetnének többet, mint amennyire az éves keretükből telik. Ezt a szabályt azonban eddig éppen a betegellátás érdekében nem érvényesítették az egészségügyben, azaz befogadták számláikat akkor is, ha azok a havi költhető keretük fölötti összeg volt. Most az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nyomatékosan jelezte a kincstárnak: a türelmi időnek vége. Lapunk úgy tudja, Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár is „küzd” azért, hogy vegyék ki a kórházakat az érintett szabály hatálya alól, biztosítsák továbbra is kivételezett helyzetüket, ám információink szerint eddig nem járt eredménnyel.
A Népszavának nyilatkozó szakemberek szerint, ha az ÁSZ nem enged, akkor mintegy 40 intézményre kerülhet ki a zárva tart tábla legkésőbb szeptemberre. Először az eladósodott intézmények kerülhetnek bajba, mert azoknál a tartozás eleve ráterhelődik az elkölthető szabad forrásokra. Azaz az év további hónapjaiban ennyivel kevesebbet költhetnek. A Népszavának gazdasági szakemberek azt mondták: az új számviteli szabályok mellett legfeljebb négyszázaléknyi eladósodás menedzselhető, ám ahol ennél több van, előbb-utóbb képtelen lesz ellátni a napi feladatait. A négy 4 vagy annál kevesebbel tartozók „klubjához” azonban a 107 állami intézménynek csak töredéke sorolható.
Lapunk az egészségügyi kormányzatnál érdeklődött arról, mit kívánnak tenni, hogy ne csukjon be a fiskális szabály miatt több tucat kórház, de lapzártáig nem érkezett válasz.  Az államkincstár most nyilvánosságra hozott adatai szerint június végén 35 milliárd forint volt a kórházak tartozása. Június végén Varga Mihály pénzügyminiszter az ATV-ben is jelezte: aggódik a kórházak adóssága miatt, és az egyetemekhez hasonlóan költségvetési felügyelők kinevezését javasolja az intézményekhez. Úgy tudjuk, még nem dőlt el, hogy valamennyi fekvőbeteg ellátó kap „kasszaőrt” vagy csak azok az intézmények, amelyek lejárt adóssága több mint az éves bevételük tíz százaléka. Információink szerint, Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár az utóbbiért lobbizik a pénzügyi kormányzatnál. Mint arról július elején írtunk, a költségvetési felügyelők meglehetősen széles jogosítványokkal rendelkeznek majd, a főigazgató csak azt a kötelezettségvállalást teljesítheti, amit előzőleg a felügyelője jóváhagyott – miközben a betegellátás felelőssége továbbra is őt terheli.
Szerző
2018.07.21 07:00
Frissítve: 2018.07.21 07:00

Addig vár Orbánra egy Jobbikos képviselő, amíg választ nem kap tőle

Publikálás dátuma
2018.07.20 18:06

Fotó: Facebook/
Varga-Damm Andrea hiába kérte írásban a miniszterelnököt a devizahitelesek és az otthonápolók érdekében.
Addig vár Orbán Viktorra a Parlament miniszterelnöki irodájának ajtaja előtt Varga-Damm Andrea, amíg választ nem kap a hozzá intézett kérdéseire. A Jobbikos képviselő a Népszavának azt mondta, július 14-én írt emailt a miniszterelnöknek, amiben azt kérte: a devizahiteles kilakoltatások és végrehajtások miatt kezdeményezze az Országgyűlés rendkívüli ülésszakának összehívását, illetve hogy a pénzügyminiszter dolgozzon ki javaslatot az otthonápolási díj megemelése érdekében. Mivel semmilyen választ nem kapott, úgy döntött, hogy leül a miniszterelnöki iroda elé és megvárja azt. „Időm van, addig várok, amíg a miniszterelnök nem válaszol valamit. A Fidesz képviselői azt ígérték nekünk, amikor saját törvényjavaslattal álltunk elő, hogy a mai ülésig, amikor a költségvetésről szavazott a parlament, kidolgozzák az ápolási díj emeléséről szóló javaslatot, de kiderült, hogy nem mondtak igazat” – nyilatkozta a Népszavának Varga-Damm Andrea, hozzátéve, amit tesz, az „nem demonstráció, mert ahhoz legalább két ember kell”, hanem „várakozás, ahogy Teréz Anya is tenni szokta”.

Egyelőre nem járt sikerrel:

2018.07.20 18:06