Tizenhat házat gyújtott fel a budaörsi nyaralók réme

Publikálás dátuma
2018.06.18 12:51
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
Fotó: /
Két évig kereste a rendőrség a budaörsi nyaralók rémét, aki alkalmanként három hétvégi házat is lángba borított.

Közveszély okozás miatt emelt vádat a Budakörnyéki Járási Ügyészség a fővárosi férfi ellen, aki 2014 áprilisa és 2016 májusa között tizenhat nyaralót és egy autót is felgyújtott.

A kényszeres gyújtogató a Budaörs és Törökbálint között húzódó Pistály völgyben szemelte ki célpontjait. Az Origo korábbi cikke szerint volt, hogy sorozatban 3 házat is felgyújtott, igaz, akkor még 30 leégetett nyaralóról lehetett tudni.

Az elkövetőre egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség, még sem sikerült jó ideig elfogni. Most azért vádolják közveszélyokozással, mert a keletkezett tüzek sokszor a növényzetre is átterjedtek – volt, hogy két és fél órán át kellett oltani az egyik tűzeset helyszínén, a lángok pedig „nagy értékű vagyoni javakat” is veszélyeztettek az ügyészség szerint.

A férfi ugyanakkor pszichés problémái miatt várhatóan nem kerül börtönbe, a vádhatóság kényszergyógykezelés kiszabását kérte az ügyben eljáró bíróságtól.

Szerző
2018.06.18 12:51

Gyerekeket mentettek ki a Drávából

Publikálás dátuma
2018.07.19 07:08
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
Egy 12 éves fiút elsodort a víz, többen egy kőgáton rekedtek.
Többen fürödni mentek a Drávára Felsőszentmártonnál, azonban egy gyermeket elsodort a víz, míg mások egy kőgáton és egy szigeten rekedtek – írja a police.hu. Szerda este egy horgász tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy nő és egy gyermek kőgáton rekedt. A rendőrség ügyeletese két hajót indított, egyet Drávaszabolcsról, a másikat pedig a szomszédos Somogy megyéből. A bejelentővel többször is beszéltek, így derült ki, hogy egy fiút is elsodort a víz, azonban sikerült megkapaszkodnia egy ágban, további három fiatal pedig egy szigeten rostokol.  A helyszínre elsőként a Sellyei Rendőrőrs két körzeti megbízottja ért: egyikőjük figyelte és szóval tartotta a vízben rekedt 12 éves fiút, kollégája pedig felkutatta a közelben lévő csónak tulajdonosát. Ő azonnal a helyszínre sietett, és a motor felszerelését követően két tűzoltóval vízre szállt, majd közösen kimentették a gyermeket a vízből, majd átadtak a mentőknek. Ezután a fiú kőgáton rekedt 36 éves édesanyját és a vele lévő 5 éves kisfiát mentették ki, végül a szigeten várakozó 14 éves fiút, valamint a 13 és a 15 éves lányokat is kihozták a partra. A rendőrök, tűzoltók és mentők gyors, összehangolt akciójának eredményeképpen senki sem sérült meg.
2018.07.19 07:08
Frissítve: 2018.07.19 07:09

Lóg a vezeték, késnek a miskolci vonatok

Publikálás dátuma
2018.07.18 18:37
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
Több mint másfél órás késés is előfordulhat a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, pótlóbuszokkal szállítják a MÁV utasait.
Elszakadt a felsővezeték Aszód és Tura között, emiatt 60-100 percet is késhetnek a miskolci vonatok, - jelentette be szerda délután a MÁVInform.
A vasúttársaság már szervezi a vonatpótló buszokat, amelyek Aszód és Hatvan között viszik majd az utasokat. A szakemberek megkezdték a műszaki hiba kijavítását: hogy kárpótolják az utasközönséget, a fennakadás miatt a Budapest-Keleti pályaudvar és Hatvan között valamennyi vonat felármentesen vehető igénybe.  Kassa felé a Hernád Intercity kerülő útirányon keresztül, Újszászon és Szolnokon át közlekedik - olvasható az MTI-nek is eljuttatott közleményben. 
2018.07.18 18:37