Semjén elvesztené a „normalitását”, ha nem vadászna

Publikálás dátuma
2018.06.18 13:36
Semjén Zsolt. Illusztráció: Népszava
Fotó: /

Az Echo TV műsorában magyarázta vadászútjait Semjén Zsolt: a miniszterelnök-helyettes Bayer Zsolt kérdésére arról beszélt, hogy az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként nagyon sok meghívást kap, de „a töredéknek is csak egy nagyon-nagyon pici töredékét” tudja elfogadni, mert „időbelileg annyira leterhelt és korlátozott”.

Azzal kapcsolatban, hogy felvetődött, miért is nem tünteti fel a vadászatokat a vagyonnyilatkozatában, azt mondta: ezek nem állnak összefüggésben a képviselői megbízatásával, mert ő „vadász minőségében” vadászik. „Maga a vagyonnyilatkozat zárja ki, hogy oda beírja az ember” – jelentette ki.

Egyébként elismerésként értékelte, hogy szerinte csak a vadászatai miatt tudják támadni. „Én büszke vagyok arra, hogy vadászom, vadászni fogok ezután is” – mondta, hozzátéve, hogy ez a magánélete része, így senkinek semmi köze hozzá. Majd azt mondta: az egész politikát addig csinálja, amíg „az ember normális lehet”. „A normalitást veszteném el, hogyha a bulvársajtó hülyesége miatt” megváltoztatnám a magánéletem – jelentette ki.

Nemrég a 444.hu írta meg, hogy Semjén 2017-ben két kanadai vadászaton is járt, és az utakat valószínűleg ugyanúgy ajándékba kapta, mint a svédországi túrákat, mert a több milliós kiadások ellenére tavaly még növelte is a megtakarításait.

Semjén Kanadában is vadászott - Titok, hogy ki fizette

Semjén 2017-ben két kanadai vadászaton is járt - tudta meg a . Az utakat valószínűleg ugyanúgy ajándékba kapta, mint a svédországi túrákat, mert a több milliós kiadások ellenére tavaly még növelte is a megtakarításait. Vagyonnyilatkozatában ez sem szerepel. A portál megszerezte British Columbia tartomány erdőkért felelős minisztériumától azokat a vadászati engedélyeket, amiket Semjén Zsolt nevére állítottak ki az északnyugat-kanadai Fort St.

Mindkétszer egy olyan magyar kísérővel vágott neki a vadonnak, akinek a cége 8000 amerikai dollárért (~2,2 millió forint)  kínál hasonló bölényvadászatokat British Columbiába. Ennyiből persze nem lehet megúszni: külön fizetni kell a kilövési engedélyekért, a természetvédelmi területek használatáért és az utazásért is – ez utóbbi 1100 dollár. Tavaly augusztusban a háromfajta szarvas előzetes vadászati engedélyéért Semjénék 955 kanadai dollárt fizettek. Ha a KDNP elnöke lelőtt egy állatot, azért is külön fizetnie kellett, továbbá a trófea hazaszállításáért. A külföldi vadászoknak felszámolnak még egy 200 dolláros díjat (royaltyt), és ott van az állami adó is.

A miniszterelnök-helyettes legutóbbi vagyonnyilatkozatai mégsem úgy néztek ki, mintha azt milliós külföldi vadászatok terhelték volna. A 2017 januárjában leadott dokumentum szerint a havi 1,1 milliós fizetése mellett 3 millió forint készpénze volt. Semjén készpénzállománya a két kanadai vadászat után 2018 januárjára elérte a 4 millió forintot. A portál kiemelte: a törvény szerint parlamenti képviselőknek a fizetésük  1/12-ed részét meghaladó ajándékokat és ingyenes szolgáltatásokat is fel kellene tüntetniük a vagyonnyilatkozatukban.

Szerző
2018.06.18 13:36

Budapesten hagyta a csomagokat a Ryanair, fellázadtak az utasok

Publikálás dátuma
2018.07.22 16:21
FOTÓ: PAUL FAITH / AFP
Fotó: /
Másodszor fordult elő, hogy a fapados társaság Las Palmas-i járata egyszerűen nem viszi el az utasok csomagjait, túlsúlyra hivatkozva.
Kellemetlen meglepetés érte a Ryanair Budapest-Las Palmas járatának utasait vasárnap: azt közölték a már a fedélzeten ülő utasokkal, hogy a gép túlsúlyos, ezért leszedik a csomagokat – írja az Index. Egy utas szerint választás elé állították őket: vagy maradnak a gépen, és szerdán kapják meg a csomagjaikat kint, vagy szálljanak le.  Ez már a második eset, egy hete ugyanakkor nem is szóltak, csak a Kanári-szigeteken közölték az utasokkal, hogy a csomagok Budapesten maradtak, és leghamarabb három nap múlva, szerdán kaphatják meg azokat. Most vasárnap az utasok egy része fellázadt, leszállt és üvöltözve elállta a gép útját. A helyszínre kiérkezett a rendőrség is. Végül a pilóta bejelentette, hogy azoknak, akiknek a csomagja Budapesten marad, nem kell szerdáig várniuk rá, vagy ma, vagy legkésőbb holnap az is meg fog majd érkezni.  AZ Index szerint valószínű, hogy a Ryanair nem a távolságnak, üzemanyag-szükségletnek, utasszámnak, csomagszámnak megfelelő géppel működteti ezt a járatát, ezért kellett hátrahagyni a csomagokat, de a légitársaság nem nyilatkozott legutóbb sem.  
2018.07.22 16:21

Három napig várt Orbánra a jobbikos képviselő, felfüggeszti a tiltakozást

Publikálás dátuma
2018.07.22 16:00

Fotó: Facebook/
Varga-Damm Andrea hiába szobrozott a miniszterelnöki dolgozószoba előtt, nem járt sikerrel. Orbán vasárnap reggel is járt bent, de nem állt szóba vele.
Felfüggeszti a várakozást Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti dolgozószobája előtt Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő, aki a kilakoltatások határozatlan idejű felfüggesztésével és az ápolási díj minimálbérre történő emelésével kapcsolatos kérdéseire vár válasz a miniszterelnöktől. Korábban azt mondta, addig marad a kormányfő dolgozószobája előtt, míg választ nem kap kérdéseire. Az ellenzéki országgyűlési képviselő vasárnapi újságíróknak azt mondta: reggel Orbán Viktor bement a szobájába, de ekkor sem adott neki választ a július 14-én írásban feltett kérdéseire. Ez után úgy döntött, felfüggeszti a várakozást, hogy kidolgozza azt az indítványt, amellyel összehívhatja a parlament rendkívüli ülését és tárgyalásokat kezdeményez a több ellenzéki párttal ennek támogatásáról. Emellett elkészíti azt a két törvénymódosító javaslatot is, amellyel felfüggeszthetik a kilakoltatásokat, illetve július 31-ig elkészülhet az ápolási díjak emeléséről szóló javaslat. A jobbikos politikus azt mondta, ha ezek után sem fog választ kapni a kérdéseire a miniszterelnöktől, akkor folytatja majd a parlamenti dolgozószoba előtti akcióját és várni fog Orbán Viktor válaszára. Varga-Damm Andrea utalt arra: péntek délután, amikor elfogadták a 2019-es költségvetést, világossá vált számára, hogy sem a kilakoltatások felfüggesztéséről, sem pedig az ápolási díjak minimálbérre emeléséről nem születik döntés, és nem lesz napirenden ennek a két problémának a megoldása. A képviselő szerint ezeknek a kérdéseknek a rendezése nem várhat szeptemberig, a parlament következő üléséig, ezért maga kezdeményezi az Országgyűlés összehívását, hogy a képviselők egyszerű többséggel módosítsák a végrehajtási törvényt és függesszék fel a kilakoltatásokat addig, amíg nem rendezik a devizahitelesek kérdését.
2018.07.22 16:00