Előző
Következő
új cikk

Külföld

Újabb Szcientológia Egyház Kanadában

MTI|2010. febr 25. 01:00
[A+ A-]
Ezerötszáz Szcientológus és Kanadából valamint az Egyesült Államokból érkezett vendégeik lepték el a Saint-Joseph út 665. előtt az utcát Quebec város szívében, hogy részt vegyenek az új Quebec Szcientológia Egyház megnyitóján, amit eredetileg 35 évvel ezelőtt alapítottak.
A felavatási ceremónián Mr. David Miscavige, a Vallási Technológiai Központ elnöke és a Szcientológia Egyház vallási vezetője elnökölt, üdvözölte az egybe gyűlt Szcientológusokat és a vendégeket.A Quebec Egyház is jelzi a Szcientológia jelentős terjeszkedését Kanadában, amit további új egyházak képviselnek: Montreal, Kitchener, Winnipeg és Torontó.

Ezen felül hamarosan új Szcientológia Haladó Szervezet nyitja meg kapuit Torontóhoz közel, ami koordinálja majd a kanadai egyházközösséghez tartozó embereket és motorja lesz a társadalmi értéknövekedési programnak Kanadában.Mr. Curling, az ontario-i törvényhozás képviselője köszöntőjében kifejezte kívánságát, hogy az új Quebec-i Szcientológia Egyház legyen a jóakarat jelzőfénye minden nő és férfi számára. Legyen ez egy hely ahol mindig otthonra lelnek azok, akik együtt akarnak dolgozni azért, hogy segítsenek világnak.

Az új épületben terjedelmes közönség információs központ ad otthont egy állandó multimédiás kiállításnak, ami bemutatja az egyház hitelveit és gyakorlatát, valamint a Szcientológia alapítójának, L Ron Hubbardnak az életét és hagyatékát. A kijelzők bemutatják az egyház által szponzorált humanitárius és társadalmi értéknövekedési programokat, melyek gyakorlati válaszokat adnak a bűn, a drogvisszaélés, az írástudatlanság, a hanyatló erkölcsi értékek, továbbá a természetes és mesterséges katasztrófák társadalmi problémáira.

Az épületben helyet kapott egy kápolna a vasárnapi szolgáltatások, esküvők és keresztelési szertartások számára. Van benne lelki tanácsadási központ, tanfolyamtermek a vallásos tanulmányok számára, továbbá könyvesbolt, ahol L. Ron Hubbard írásainak és előadásainak anyagai szerezhetők be.

Az ünnepség végén Mr. Miscavige vágta a szalagot és felkért mindenkit, hogy lépjen be és tegyen egy sétát a felavatott épületben.Az elmúlt években számos új Szcientológia egyház nyílt meg; Washingtonban, a texasi Dallasban, Tennessee államban Nashville-ben, valamit Berlinben, Malmőben, Rómában és Brüsszelben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!