Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Vissza a rádióhoz! - a Disney kísérlete

MTI|2010. jún 29. 16:18
[A+ A-]
Az egykor népszerű rádiósorozat műfajának újraélesztésével próbálkozik a Walt Disney Co., miután a televízióba már sikerrel csempészte vissza a musicalsorozatot a High School Musical című produkcióval.
A gyerekeknek és kamaszoknak sugárzó Radio Disney a jövő héten rukkol elő egy húszrészes rádiójáték-sorozattal. A My Dream (Álmom) című zenés produkció egy 14 éves lányról szól, aki énekesnői és dalszerzői karrierről szőtt álmát szeretné valóra váltani.

Az egymást követő 90 perces epizódokat naponta a délelőtti órákban adja majd le a rádió, de aki elmulasztaná valamelyik részt, utólag meghallgathatja az állomás honlapján, illetve lekérheti a mobiljára.

A Disney a rádiózás aranykorához nyúlt vissza az ötletért, amikor rendkívül népszerűek voltak a sorozatok. A televíziózás aztán szinte megölte a műfajt, de mint Ray De La Garza, a csatorna programjaiért felelős alelnök elmondta: bíznak abban, hogy a széria tetszeni fog a közönségnek, és nap mint nap a rádió mellé ülteti az embereket.

A High School Musical című tévésorozattal hasonlóan nagy kockázatot vállalt a Disney. Ám amikor kiderült, hogy a zenés műsor bejön a fiataloknak, a Fox is elindította a maga verzióját. A Glee szintén átütő sikert aratott az ifjúság körében.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!