Előző
Következő
új cikk

Belföld

Visszavonták a lepacsizott légifotó-tendert

nepszava.hu|2010. okt 29. 12:07
[A+ A-]
Üdvözli a Lehet Más a Politika, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tegnap arra kérte a Földmérési és Távérzékelési Intézet főigazgatóját, hogy az Országleltár első ütemére vonatkozó, úgynevezett légifotós közbeszerzést nyilvánítsa eredménytelennek.
A párt közleményében emlékeztetett: két nappal korábban szólította fel erre a minisztert, a tendert ugyanis a korrupció gyanúja lengte körül: a sajtóban megjelent információk szerint az erősen túlárazott, közel 5 milliárdos pályázat arra a cégre volt kiírva, amelynek egykori vezérigazgató-helyettese jelenleg a minisztérium közigazgatási államtitkára, egykori igazgatótanácsi tagja pedig a pályázatot kiíró háttérintézmény főigazgatója.

Az LMP legutóbb márciusban ért el jelentős sikert a korrupcióellenes küzdelemben, amikor civil szervezetekkel közös tiltakozásával elérte, hogy a Magyar Fejlesztési Bank elállt a sávolyi Balatonring beruházásnak nyújtott 15 milliárdos hitelszerződés aláírásától. Továbbra is tiltakozni fogunk minden korrupciógyanús ügy ellen, és követelni fogjuk, hogy az állam átlátható módon gazdálkodjon az adófizetők pénzével.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!