Előző
Következő
új cikk

Sport

A magyar vasember győzött Mexikóban a hússzoros ironmen versenyen

Független Hírügynökség|2010. dec 5. 08:59
[A+ A-]
A magyar vasember, a komáromi Szőnyi Ferenc elsőként ért célba szombaton délután a Mexikói Dupla Deca Ironman versenyen, amelyen sikerrel teljesítette az előírt 76 km úszást, a 3600 km kerékpározást, és a 844 km futást. Ezzel a teljesítménnyel ő az 5. ember a világon, aki teljesítette ezt a távot - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a komáromi önkormányzat kommunikációs osztálya.
A 46 éves Szőnyi Ferenc kevesebb, mint 3 hét alatt teljesítette Mexikóban a fenti távot, maga mögé utasítva másik 8 embert, aki vállalkozott erre az óriási teljesítményre. A versenyző a célba érkezést követően webkamerán keresztül köszönte meg a szurkolást.

Komáromban ugyanis az egész város együtt küzdött Szőnyi Ferenccel. A város elöljárói, intézményi dolgozói és diákjai etapokra bontva vele együtt teljesítették a távot.

Szőnyi Ferenc november 12-én vágott neki Mexikóban a hússzoros ironman táv teljesítésének. A versenyen mindössze 15-en indultak, akik közül vasárnapra 9-en maradtak. A komáromi vasember tavaly a tízszeres ironman távon az első helyen végzett.

Szőnyi Ferenc hivatalos fogadására december 17-én délelőtt 10 órakor kerül sor a kiomáromi Sportcsarnokban.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!