Előző
Következő
új cikk

Belföld

Szánkóbaleset - jobban van a sérült kislány

Független Hírügynökség|2010. dec 7. 19:40
[A+ A-]
Felébredt az altatásból a hétvégi berceli szánkóbaleset súlyos sérültje. A 8 éves kislánynak koponyatörése van. Levették a lélegeztető gépről, magához tért és beszélni kezdett. Az orvosok szerint az állapota stabil - adta hírül a kedd esti RTL Híradó. A másik sérültről, a Heim Pál Gyermekkórházban ápolt, és a klinikai halál állapotában lévő kisfiúról a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatták, hogy állapota változatlan.
Miközben a kislány állapota javul, a másik sérült, a 7 éves Ádám válságos állapotban van. A Heim Pál Gyermekkórházban az orvosok hétfőn az agyhalál jeleit észlelték, három napig megfigyelik, négyóránként nézik, hogy tud-e például egyedül lélegezni. Ha nincs változás, agyhalottnak nyilvánítják és lekapcsolják a gépeket. Ebbe nincs beleszólása a szülőknek. Az RTL Híradó szerint a gyerek szülei nem érzik magukat felelősnek a történtekért: arra szeretnének választ kapni, hogy a gázoló mennyivel ment és ivott-e alkoholt a tragédia előtt.

A 7 éves kisfiú édesapja kedden már nem állt kamera elé, megviselték az elmúlt napok. De annyit elmondott, hogy együtt volt a dombnál kisfiával, aki a barátaival csúszkált. A faluban mindenki oda jár szánkózni. Már hazakészültek, mondta is a gyereknek, hogy indulnak. A balesetnél nem volt ott, beugrott az egyik szomszédhoz. Ádám édesapja szerint a rendőrségnek nem az ő felelősségét kell vizsgálnia, hanem azt, hogy mennyivel ment a gázoló és ivott-e. Szerinte túl gyorsan mehetett az autó, és azt szeretné, ha valaki ezekre adna választ.

Illés Blanka, családjogi ügyvéd szerint azonban hibásak lehetnek a szülők is. A gyerek szülei kötelesek lettek volna figyelni, hogy a gyerek ne maradjon felügyelet nélkül. Nem szabadott volna engedni, hogy ott szánkózzanak, ahol a szánkó pálya vége egy kocsiút. A sérült kislány édesapja viszont azt mondta, úgy tudta, lánya az udvaron játszik. Az ügyvéd szerint legrosszabb esetben akár a szülői felügyeletet is megvonhatják.

A rendőrség kedden sem adott tájékoztatást az ügyben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!