Előző
Következő
új cikk

Sport

A szurkolóknak köszönhetően nem volt balhé

Népszava-információ|2011. jan 18. 06:46
[A+ A-]
Nógrádi Tibor, a Csongrád-megyei Labdarúgó Szövetség korábbi főtitkára - jelenlegi megyei igazgató szerint - többek között a szegedi és a ferencvárosi szurkolók kulturált viselkedésének köszönhetően lehetett botrány nélkül megrendezni az MLSZ teremlabdarúgó-bajnokság szombati szegedi selejtezőtornáját.
"Rengeteget fáradozunk a szegedi futball feltámasztásán, egy ilyen eseménynek kiemelt jelentősége van - mondta lapunknak a megyei igazgató. - Azt gondolom, a város kiváló házigazda volt, remek hangulatú meccseket láthattak a szurkolók, akik kiálltak a teremfutball és a szegedi foci mellett."

Nógrádi reagált arra az interneten terjesztett hírre, miszerint állítólag azért rekedtek kint drukkerek, mert a helyi ultrák közül 300-an ingyen, a helyi szövetség közreműködésével jutottak a csarnokba. "Ez nem igaz, a szegedi ultrák 105 jegyet vásároltak, tőlem vették meg a belépőket. A városban 1400 jegyet adtak el, az FTC eladott 300-at, 350 tikett kelt el internetes értékesítéssel, ezenkívül kiosztottunk 70 VIP-jegyet. Minden belépővel el tudunk számolni.

Amikor 15 óra körül bezárták a bejáratokat, még 100-150 jegy volt a pénztárakban. Azt nem tudom, és nem is nekem kell megmondani, hogyan lehettek többen a csarnokban, mint amennyi jegy elkelt. Gondot okozott az is, hogy terveink szerint a helyi szurkolók lettek volna az oldallelátón, de amikor megérkeztek, azt a részt már elfoglalták a fradisták. A csapatok szurkolói sportszerűek voltak, nekik köszönhető, hogy a kinti nemkívánatos események ellenére sem volt balhé. Bár én nem hibáztam, de mindenkitől szeretnék elnézést kérni."

Az MLSZ-nél eleddig mintegy harmincan jelentkeztek kártérítési igénnyel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!