Előző
Következő
új cikk

Belföld

Az önkormányzat ellenőrzi a pécsi szórakozóhelyeket

Független Hírügynökség|2011. jan 18. 15:52
[A+ A-]
Átfogó vizsgálatot indít a pécsi önkormányzat az illetékes szakhatóságokkal a nagy tömegek befogadására képes pécsi szórakozóhelyeken - közölte a Független Hírügynökséggel Csizi Péter, Pécs alpolgármestere. Újra megvizsgálják a szórakozóhelyeket, hogy azok megfelelnek-e a tűzbiztonsági előírásoknak, illetve ellenőrzik, hogy vannak-e biztonságosan használható menekülőútvonalak.
Felülvizsgálják a szórakozóhelyek működési engedélyeit is, valamint azt, hogy az üzemeltetők betartják-e az ebben foglaltakat. A hatóságok ellenőrizni fogják az üzemeltetők által bejelentett és a tényleges négyzetméter-számokat is, ez ugyanis alapvetően befolyásolja a befogadóképességet - mondta Csizi Péter.

Az önkormányzat a hatóságokkal közösen a lehető legszigorúbban fog eljárni a pécsiek biztonsága érdekében. A cél azonban nem büntetések kiszabása, hanem az esetlegesen feltárt hiányosságok mielőbbi pótlása, hogy a szórakozóhelyek az előírásoknak megfelelően működhessenek, a vendégek pedig biztonságos körülmények között, nyugodtan szórakozhassanak - fogalmazta meg az alpolgármester.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!