Előző
Következő
új cikk

Belföld

Fokozott ellenőrzés Ferihegyen az EU-elnökség miatt

Független Hírügynökség|2011. jan 19. 15:57
[A+ A-]
Fokozott ellenőrzést tartanak a rendőrök szerdától vasárnapig Ferihegyen. Ezalatt főként az ide érkező utasokat és járműveket vizsgálják. Az akciót az EU soros elnökség miatt rendelték el, külföldi vezetők érkeznek ugyanis hazánkba, akik Ferihegyen szállnak le illetve onnan is utaznak tovább.
A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) igazgatója szerda reggel 9 órától egészen vasárnap este 6 óráig rendelt el fokozott ellenőrzést a repülőtér területén. Az egyenruhások ezalatt Ferihegy utasait, és a más okból ide érkezőket is ellenőrzi, csak úgy, mint az erre haladó autókat, sofőröket és a járművek műszaki állapotát. Az akciót azért rendelték el, mert az Európai Uniós elnökséggel kapcsolatos konferenciákra nagyszámú külföldi vezető érkezik Magyarországra, akik jelentős része Ferihegyen száll le, majd onnan is utazik el.

Az RRI közleményében hozzáfűzi: ezalatt fokozott figyelmet fordítanak a közúti forgalomban résztvevők ellenőrzésére és esetenként rövid időre forgalomkorlátozásokat is bevezetnek Ferihegy 2-es termináljánál, valamint az oda vezető utakon is.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!