Előző
Következő
új cikk

Belföld

Megállapodott a Sziget és a főváros

Független Hírügynökség|2011. jan 28. 12:16
[A+ A-]
Megállapodott pénteken a fővárosi önkormányzat és a Sziget Kft. Utóbbi vállalja, hogy közterület-használat címén 50 millió forint plusz áfát fizet a fővárosnak - áll Tarlós István főpolgármester és Gerendai Károly, a fesztivál főszervezőjének közös közleményében.
A város ezen felül kialakít egy szolgáltatás-csomagot a Sziget Fesztivál résztvevői számára, amely egyes városi szolgáltatások, mint a BKV, a gyógyfürdők vagy az állatkert kedvezményes használatára, igénybevételére jogosít fel.

Az ebből származó bevételből a Sziget Kft. további mintegy 100 millió forint befizetését vállalja a főváros számára. A pénteki megállapodás szerint idén is megrendezik a Gyerekszigetet - a június négy hétvégéjén ingyenes gyermekrendezvényt -, az ezzel kapcsolatos közterület-használati díjról még nincs megállapodás.

A főpolgármester és a főszervező abban is megállapodott, hogy az idei tapasztalatokat értékelik, a jövőre nézve pedig ezt figyelembe véve állapodnak meg.

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a Független Hírügynökségnek azt mondta: ez az összeg is súlyos terhet jelent, de a korábban elhangzott 2,5 milliárdos közterület-használati díj teljesíthetetlen lett volna. Hozzátette: valószínűleg a főpolgármester és stábja is átgondolta, hogy azok az összegek, amelyek először megjelentek, nem teljesíthetőek, és ennek alapján közelítettek ehhez a kérdéshez.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!