Előző
Következő
új cikk

Belföld

Példaértékű összefogás a fogyatékos-lakóotthonért

Népszava-információ|2011. febr 18. 05:18
[A+ A-]
A 16 millió forintos rendkívüli bevételt eredményező novemberi jótékony célú koncerten a Papp László Sportarénában kilencezren hallgatták a Csík, a Quimby, a Kiscsillag zenekart valamint a testi, szellemi sérültek által alkotott Nemadomfel együttest.
A meghirdetett cél egy lakóotthon felépítése volt olyan fogyatékosok számára, akik némi segítséggel önálló életre képesek, ezért vétek kiszakítani őket a társadalomból. Januárban Budapest III. kerületének önkormányzata ingyenes használatba adta a Nem Adom Fel Alapítványnak a kiválasztott békásmegyeri telket, amelyen jövő őszre felépülhet egy energiatakarékos ház. Tíz állandó lakás lesz benne, s kialakítanak négy személynek krízishelyzetben igénybevehető átmeneti szállást.

A tegnapi sajtótájékoztatón az ügy példaértékét emelte ki Soltész Miklós szociális államtitkár, Dudás Bence, a Magyar Passzívház Szövetség ügyvezetője pedig azt, hogy a referenciaértékű közintézmény további széleskörű összefogással valósul meg. A koncertbevétel körülbelül ötöde a várható bekerülési összegnek, ezért az alapítvány gyűjti a további felajánlásokat - pénzben, munkában, anyagban és ötletben: még februárban pályázatot hirdetnek műszaki egyetemistáknak, főiskolásoknak, s az értékes elgondolásokat felhasználják a végleges tervhez.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!