Előző
Következő
új cikk

Külföld

Egymillióan II. János Pál pápa boldoggá avatási szertartásán

Független Hírügynökség|2011. máj 1. 11:05
[A+ A-]
XVI. Benedek pápa vezetésével megkezdődött vasárnap reggel tíz órakor a néhai II. János Pál pápa boldoggá avatási szertartása. A ceremónián először a volt egyházfő életének főbb állomásait idézték fel, majd XVI. Benedek egy imával avatta boldoggá elődjét. Fél egykor a pápa, majd utána a zarándokok róhatják le tiszteletüket II. János Pál koporsója és ereklyéje előtt a Szent Péter székesegyházban.
Több mint egymillió ember vesz részt Rómában a boldoggá avatási szertartáson - közölte az olasz főváros rendőrsége. A beszámoló szerint a szertartást nem csak a kifejezetten a szertartásra Rómába érkezett külföldi zarándokok követik figyelemmel, hanem sok olyan turista is, akik a vasárnap esti hagyományos munka ünnepe-koncert miatt látogattak az olasz fővárosba.

A boldoggá avatási ünnepségen 87 nemzetközi delegáció vesz részt, beleértve az Európai Unió küldöttségét, amelynek tagja Herman Van Rompuy, az unió elnöke, a néhai pápa honfitársa, Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke, valamint José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is. A Vatikánba utazik a magyar kormány küldöttsége is, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök vezet.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!