Előző
Következő
új cikk

Belföld

Odaláncolja magát a parlamenthez és nyugtatókat vesz be Karsai József

nepszava.hu|2011. jún 20. 11:04
[A+ A-]
A parlament épületéhez láncolja magát és mintegy 40-50 altatótablettát vesz be szerdán Karsai József Battonya polgármestere, volt szocialista országgyűlési képviselő. A politikus akár az életét feláldozva is tiltakozna a Fidesz kormányzása ellen, ami állítása szerint rosszabb, mint a Rákosi-rendszer volt. "Fel kell rázni az embereket a passzivitásból" - mondta.
"Én ilyen rendszerben nem akarok élni" - jelentette Ki Karsai József Battonya polgármestere, aki 21 pontban szedte össze, miért kezd a - parlamenthez odaláncolva - éhségsztrájkba. A politikus a szerdán kezdődő, kétnaposra tervezett akciójában mintegy 40-50 altatótablettát is bevesz.

Karsai József lapunknak elmondta, hogy más eszközök teljesen hatástalanok a Fidesz ellen, s szükség van egy mártírra, aki felrázza a passzivitásból a magyarokat. "Mit ér egy aláírásgyűjtés, amikor már népszavazást sem lehet kezdeményezni" - vetette fel.

Battonya polgármestere nyílt levelet is írt Orbán Viktornak.

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

Tisztelt Magyar Távirati Iroda, minden televízió állomás, írott sajtók és internetes újságok!


Szeretném tisztelettel közölni Önökkel, hogy alulírott Dr. Karsai József, aki nyolc évig a Magyar Parlament képviselője volt (2002-2010.), hogy 2011. június 22-én szerdán reggel nyolc órától, két napos tiltakozó éhségsztrájkot tartok a Magyar Parlament közterületén, mely minden magyar állampolgáré!!!

Tiltakozásom okai az alábbiak:

1.Nem tűröm tovább, hogy a Magyar Kormány és a Parlament a Magyar Demokratikus Köztársaságból, minden szabadságot eltipró, Banánköztársaságot csináljon!

2.Tiltakozom, a Magyar Bírósági Kar lefejezése ellen, tehát a korai nyugdíjazásuk ellen!

3.Tiltakozom, a Magyar Független Ügyészség Kormány alá rendelése ellen!

4.Tiltakozom, a visszamenőleges hatályú törvények megalkotása ellen!

5.Egy "dicső" Rákosi rendszert már átéltem, nem akarok és nem fogok egy újabb Rákosinak a moziban, vagy a TV előtt felállva tapsolni, minden süketlen beszéde után!

6.Nem akarok, egy újabb Recski tábort és egy újabb Hortobágyot, ahová a másképp gondolkodókat kényszermunkára el lehet vinni!

7.Tiltakozom, az oktatás leépítése ellen, a tudás alapú társadalom lehet a Kormány megmentője! Nem lehet 15 éves tankötelezettséget bevezetni!

8.Tiltakozom az okkal, vagy ok nélkül letartóztatott emberek 24 órás ügyvédfogadási eltiltása ellen!

9.Tiltakozom a 2012-ben hatályba lépő új egypárti kongresszus és társadalmi egyeztetést hiányoló új Alkotmány hatálybalépése ellen!

10.Tiltakozom az Országos Egyeztető Tanács egyoldalú megszüntetése ellen!

11.Tiltakozom a Munkatörvénykönyv egyeztetés nélküli, a munkavállalókat egyértelműen hátrányosan érintő őt törvény bevezetése ellen!

12.Határozottan tiltakozom, a Kormány és a Parlament, azon döntése ellen, mely törvényesen járó tisztességes végkielégítéseket 2.000.000 Ft. Felett 98 %-os adóval sújtja, szintén visszamenőleges hatállyal!

13.Követelem és követeli a Magyar Nép a megígért 100.000 munkahely megteremtését, hisz eddig mínusz 90.000 munkahely szűnt meg! (Együtt már 190.000 munkahely)

14.Tiltakozom, hogy a bankadót, a multi adót a különadókat a kormány lenyelte - ezekből 50.000. munkahelyet kellene teremteni!

15.Tiltakozom, a szociális törvény minden társadalmi egyeztetés nélkül a törvényalkotás elé kerüljön hisz akkor gyermekink 10-100 ezrei éhezni fognak, mely éhséglázadás bekövetkezéshez vezethet!

16.Nem szeretném, ha a munkára kényszerített félkarú tűzoltó 55 évesen mentene ki a roncs autókból (mely biztos halál)!

17.Tiltakozom az ellen, hogy az ötven éves megrokkant rendőr több száz méteren át üldözze a tetten ért bankrablót vagy bűnözőt!

18.Minden tisztességes demokratikus kormány megadja az állampolgárainak, legyenek azok rendszervédelmisek, hogy akadályoztatás és félelem nélkül sztrájkoljanak és demonstráljanak!

19.Tiltakozom, a Kormány több milliárd közpénzt dobjon ki az ablakon "ál" szociális és "ál"kormányozási kérdőívek kiküldésére!

20.Sorolhatnék még kétszáz oldalon a kormány diktarikus törvényhozásából, de ma csupán azért jöttem ide, hogy a Kormány legkirívóbb 36 milliárdos hűség és hűbéri pénzkiosztására hívjam fel a figyelmet. A működésképtelen önkormányzatok több hetes munkával megcsinálták azokat a pályázatokat melyek alapján a valóban rászoruló önkormányzatok segítséget kapjanak. A mai állás szerint úgy néz ki, hogy aki jó FIDESZES Elvtárs, az kap pénzt mindegy, hogy szüksége van - e rá, vagy nincs. A független és "piszkos" bolsik, azok dögöljenek meg. (Csak egy példa: Gyula város tavaly kapott 40 millió működésképtelen támogatást, melyből 16 milliót jutalmazásra, 14 milliót banki kamatozásra tett be - írta a Békés Megyei Hírlap)
Pusztaottlaka 40 milliós támogatással a mai napig nem számolt el nyilvánosan!

21. Ma azért vagyok itt a Magyar Parlament előtt, hogy a nyolc éves parlamenti eskümhöz
híven, ami ma is kötelez, eskümhöz híven, ha kell, az életem árán is, akár az életemet adjam a Magyar Független Örök Hazámért!!!!

Napokig nem eszem, nem iszom és megfelelő módon akár az életemet is feláldozva, ott a helyszínen megmentsem a Magyar Köztársaság Jogrendjét. Bízom és remélem, hogy mártíromságom felrázza az egész magyar nemzetet, határon innen és túl, hogy nem lehet ebben az országban egy új Rákosi rendszert felépíteni.


Köszönettel búcsúzom minden magyartól, Híveimtől és Ellenségeimtől egyaránt!


Battonya, 2011. június 20.


Dr. Karsai József
Battonya Város Polgármestere

Lájkoljon minket a Facebook-on is!