Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Még lehet pályázni a Családbarát Munkahely címre

nepszava.hu|2011. júl 29. 14:07
[A+ A-]
Akár két és félmillió forintot is kaphatnak azok a munkáltatók, amelyek nyernek a megújult tartalommal meghirdetett Családbarát Munkahely elnevezésű minisztériumi pályázaton. A támogatási összeg és az "erkölcsi elismerés" mellett a nyertesek kommunikációs segítséget is kapnak a minisztérium szerint.
Tény, hogy a munkaadók nagy része nem nézi jó szemmel, ha a szülő otthon marad a betegeskedő gyerekkel, mondván:a vállalat nem karitatív szervezet. A családbarát munkahely biztosítása csupán a hagyományos, szűk lehetőségeket biztosító munkamódszer megváltoztatása, nem pedig a vállalat érdekeinek háttérbe szorítása. Kevesen veszik figyelembe a dolgozók munkahelyen kívüli életét, igényeit, problémáit, pedig ezek kihatnak a munkavégzésre. Szellemi munkák esetében a távmunka nyújthat segítséget az egyensúly fenntartásában. Persze vannak olyan tevékenységek, például a kereskedelemben, ahol a munkavállaló jelenléte nem pótolható ilyen módon. Azon szülők számára, akik kifejezetten sok időt töltenek a cégnél, további segítséget jelenthetnek a munkahelyek által létrehozott például munkahelyi óvodák. A stressz kiküszöbölése miatt csökken a váratlan munkaerő kiesés, növekszik a motiváció, kevesebb a felmondás.

Az utóbbi években egyre több vállalat jár elől jó példával a részmunkaidős foglalkoztatás és a távmunkások alkalmazása terén. Hazánkban leginkább a multinacionális cégek biztosítják ezen lehetőségeket.

Vissza a munkába

Keveházi Katalin, a Jól-lét Alapítvány munkatársa szerint fontos a bejelentési kötelezettség a visszatérés szándékáról, hiszen vannak olyan anyukák, akik igen sok időt töltöttek otthon a gyermekeikkel, és az évek során lehetséges, hogy megszűnt a munkakörük. Ilyen esetben ki kell találniuk a cégvezetéssel közösen, hogy milyen más tevékenység jöhet szóba.

Akik már nyertek

A Magyar Telekom 2009-ben nyerte el a Családbarát Munkahely díjat nagyvállalati kategóriában. A cég mint a fenntarthatóság elvei mellett elkötelezett munkáltató híve a család és munkahely közötti egyensúly megteremtésének, a munkahelyi sokszínűségnek és esélyegyenlőségnek.

Somorjai Éva, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese az elismerés kapcsán hangsúlyozta: "Azzal, hogy a Magyar Telekom elnyerte a Családbarát Munkahely díjat, azt a hosszú évek óta tartó szakmai munkát jutalmaztuk, amelyet a család és munkahely egyensúlyának megteremtése, valamint az esélyegyenlőség terén értünk el. Ilyen mérföldkövek Szociális Charta, a Sokszínűségi politika, valamint az Esélyegyenlőségi terv, amelyet az üzleti szférában az elsők között fogadtunkk el az érdekképviseletekkel együtt. HR stratégiánkban megfogalmazott célként az vezet minket, hogy munkatársaink elégedettek legyenek, hogy a Telekom az a hely legyen, ahol jól lehet teljesíteni, és nem csupán jó dolgozni, egy szerethető és élhető munkahely, amely vonzó a munkaerőpiacon."

Külföldi példák

A német Prognos Intézet kikalkulálta, hogy egy 1500 főt foglalkoztató, átlagos német vállalat manapság évi több, mint 300 ezer eurót költ a rugalmas foglalkoztatási formák fenntartására, vagy vállalati gyermekintézmények működtetésére - de közel 400 ezer eurót takarít meg azáltal, hogy a nők sokkal hatékonyabban és nyugodtabban dolgoznak, hiszen össze tudják egyeztetni a szerepeiket. A nyereség kettős tehát, hiszen van egy pénzben kimutatható része is, de talán még nagyobb értéke van annak, hogy a munkahelyi hangulat jelentősen javul, ezáltal a cég munkaerő-piaci közkedveltsége is nő.

A Commerzbank kikerülve a még a Kohl-kormány hozta 3 éves gyereknevelési szabadság kötelező kiadását, felajánlják a fiatal női munkaerőnek a részmunkaidő lehetőségét és a vállalati bölcsőde szolgáltatásait, sőt, még a vállalati bébiszitter is igénybe vehető, vészhelyzet esetén reggel 6 órától este 10-ig. Ez persze nagyon sikeres és költséghatékony módszer, az anyukák gyorsan visszatérnek a munkába, és nem kell az újbóli betanításukkal bajlódni.

A pályázatról

A pályázat olyan munkahelyek kialakítását és fejlesztését támogatja, melyek munkahelyi családbarát programokat szerveznek, illetve elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. Nyertesei jogosulttá válnak a "Családbarát Munkahely" cím használatára is a támogatási szerződésben meghatározott feltételek szerint. A keretösszeg összesen 20 millió forint, melyből legalább 1 millió, illetve legfeljebb 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető, önrészre pedig nincs szükség.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!