Előző
Következő
új cikk

Sport

Hőlégballon-karnevál a Velencei-tónál

MTI|2011. szept 8. 08:38
[A+ A-]
Színes óriásballonok felszállásában, lebegésében gyönyörködhetnek péntektől vasárnapig a Velencei-tóhoz látogatók: az agárdi parkerdőben rendezik meg immár 17. alkalommal a nemzetközi hőlégballon-karnevált.
A szombati közönségnapon reggel és délután, majd vasárnap reggel 13 hőlégballon emelkedik a magasba, és lebeg a Velencei-tó felett, az égbolton - mondta el az MTI-nek Pálosfalvi Brúnó, a programsorozat szervezője, a programot rendező Skyteam Hőlégballon Egyesület képviselője. A résztvevők többsége hazai "ballonos" lesz, de várnak egy angol és egy lengyel csapatot is.

Bár a rendezvény legérdekesebb része a hőlégballonok "felfűtése", a repüléshez való előkészítése, a felszállások közötti időben is látványos programokat, egyebek között légiparádét, ejtőernyős ugrásokat, mazsorett-, valamint rendőrségi és honvédségi bemutatót, autó- és motorkerékpár-kiállítást láthat a közönség.

A páratlan légi bravúrokat bemutató helikopterről cukorka- és csokieső is hullik majd a nézőtérre.

A programsorozatot utcabál fejezi be, amelynek az éjszakai fáklyázás (night glowing) és tűzijáték ad különleges hangulatot.

Az első hőlégballon 1783-ban Párizs mellett emelkedett a magasba. Akkor még azt hitték, hogy a füst emeli fel a ballont és a kosarat, és csak később jöttek rá, az a meleg levegő hatására történik meg. Minél jobban "felfűtik" pb-gázzal a ballonokat, annál magasabbra tudnak szállni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!