Előző
Következő
új cikk

Roma étterem nyílt Békésben

Napi Turizmus|2011. okt 22. 13:31
[A+ A-]
Magyarországon egyedül állóként tradicionális roma étterem nyílt Békés városában egy pizzázóból, ahol tipikus roma ételeket kóstolhatunk, miközben cigány muzsika szól a fülünkbe.
Magyarországon egyedül álló módon, a Békés megyei Békés városában "Roma éttermet" nyitott, egy roma származású vendéglős. A különleges vendéglátó egységet egy pizzériából alakították át, melynek száz négyzetméteres konyhája is európai színvonalú.

A "Kira" névre hallgató, tradicionális étkeket kínáló vendéglő étlapján olyan ételeket találunk, mint a cigány tyúkos káposzta, kacsanyak késsel vágott tésztával, vagy a csirke farhát móringgal, de a töltött káposzta is bármikor rendelhető. A magyarországi éttermek kínálatában sehol nem jellemző, finom ételek készítésétől, és a különlegessége ellenére kifejezetten olcsó áraitól nagy sikert remél a vendéglős és csapata.

Az egyedi ételek mellé, egyedi környezet és autentikus zene is jár, valódi cigány folklórt őrző roma zenekar húzza a nótát a vendégeknek, míg azok a specialitásokat kóstolgatják.