Előző
Következő
új cikk

Külföld

"Magyarország, aggódunk érted" - Berlinben tüntettek

MTI|2012. márc 24. 14:30
[A+ A-]
A magyar demokráciáért tüntetett szombaton a berlini magyar nagykövetség épülete előtt nagyjából nyolcvan, többnyire fiatal német.
A demonstrációt a Németországi Európa Unió (Europa-Union Deutschlands - EUD), a Fiatal Európai Föderalisták (Junge Europäische Föderalisten - JEF) elnevezésű nemzetközi ifjúsági mozgalom németországi tagszervezete és a Több Demokráciát! (Mehr Demokratie!) elnevezésű egyesület szervezte.

A megmozdulásra invitáló szórólapokon a rendező szervezetek azt írták, hogy nem Magyarország ellen, hanem a magyar demokráciáért tüntetnek. A résztvevők azt skandálták, hogy "Magyarországért vagyunk itt". Többen táblákat tartottak a magasba, amelyeken egyebek között az volt olvasható, hogy "Magyarország, aggódunk érted".

A demonstráció fő szónoka Rainer Wieland, az EUD elnöke, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, az Európai Parlament alelnöke volt, aki egy, a berlini magyar nagykövetnek címzett levelet olvasott fel. Wieland hangsúlyozta: a demonstrációt rendező szervezetek nem vonják kétségbe, hogy Magyarország demokratikus berendezkedésű állam, ugyanakkor aggódnak a "demokrácia minősége miatt". A levelet tartalmazó borítékot Wieland a nagykövetség portájánál helyezte el.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!