Előző
Következő
új cikk

Belföld

Átadják a Veszprém Aréna rendezvénycsarnokot a hét végén

MTI|2008. júl 17. 19:46
[A+ A-]
A multifunkcionális létesítmény egy év alatt készült el 4,7 milliárd forint értékű beruházás eredményeként. A munkálatokon 75 kivitelező dolgozott 2007. júniusától kezdve - hangzott el csütörtökön Veszprémben, sajtótájékoztatón.
A rendezvénycsarnok megvalósításához a beruházó Multicsarnok Kft. vett fel forint alapú hitelt az MKB Banktól, a 4,7 milliárd forintot 15 év alatt kell visszafizetnie - tájékoztatott a multifunkcionális csarnok tulajdonosa, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Göttlinger László elmondta, a Veszprém Aréna üzemeltetési költsége várhatóan 120-130 millió forint lesz évente, a hitel éves törlesztő részlete pedig elérheti a 450-480 millió forintot.

A Veszprém Aréna tíz hektáros területen épült. Elkészült egy tízezer négyzetméter alapterületű csarnok, amely kétezer négyzetméteres küzdőtérrel, hétszáz négyzetméteres előcsarnokkal, száz sajtóblokkal, ötezer férőhelyes, klimatizált mobil nézőtérrel rendelkezik.

A vezérigazgató arról is beszámolt, az épület számos műszaki tartalommal bővült a korábban tervezettekhez képest: a létesítményt akusztikus burkolattal, a legkorszerűbb sportvilágítással látták el, valamint mobil hangrendszerrel. Az akadálymentesített létesítményhez kilencszáz férőhelyes parkoló, három körforgalom és a gyalogosok számára egy aluljáró is készült.

A Veszprém Arénát a Veszprémi Csarnoküzemeltető, Rendezvényszervező és Kommunikációs Kft. üzemelteti majd, amelynek ügyvezető igazgatója, Szauder Rita a sajtótájékoztatón elmondta, a csarnok augusztustól kezdődő programjaira már megkezdték a jegyek értékesítését.

A Veszprém Arénát háromnapos nyitó show-val adják át a közönségnek. Pénteken helyi együttesek mutatkoznak be, szombaton sportprogramokkal várják az érdeklődőket, vasárnap pedig Zséda, valamint a Money M ad koncertet.

Az új létesítményt vasárnap délután Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Veszprém olimpiai bajnoka, Kiss Balázs kalapácsvető, valamint 9 veszprémi világbajnok sportoló avatja fel Veszprém polgármesterével, Debreczenyi Jánossal közösen.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!