Előző
Következő
új cikk

Új medencék Gárdonyban

Népszava|2012. jún 2. 09:30
[A+ A-]
A napokban adták át az új medencéket a gárdonyi fürdőben, amellyel lezárult egy nagyszabású idegenforgalmi projekt zárult le a Velencei-tó partján.
Gárdonyban fontos dolgok történtek az elmúlt hetekben. Áprilisban elkészült az egri várat idéző rönkvár, kiépült a fontosabb gárdonyi turisztikai nevezetességeket összekötő Gárdonyi Géza tematikus sétány, a hétvégén pedig ünnepélyes keretek között felavatták az agárdi Gyógy- és Termálfürdő új szabadtéri élménymedence-rendszerét.

A külső wellness- és élménymedence egy gyermek- és egy felnőtt medencéből áll. A gyermekmedence három vízmélységgel épült meg, hogy minden gyerek az életkorának megfelelő mélységű vízben fürödhessen. A babák részére "hempergő" készült, a kisgyermekeket a 30 cm-es kisvizes medence, a nagyobbakat pedig a 60 cm-es gyermekmedence várja, amelyhez egy kis barlang is kapcsolódik, a bejáratánál vízfüggönnyel. A medencékben csúszda, vízi fenyő, "vödrös játék" és egy gömbcsúszda is található.

A felnőttek számára egy 90 és egy 120 cm-es vízmélységű medencerész épült. A sekélyebb részben ülőpadok és fekvőágyak vannak, egyes helyeken masszázselemekkel gazdagítva. A medencerészhez tartozó barlangban szintén fekvőágyak találhatók, a bejárat felett vízfüggönnyel. Itt van az óriás nyakzuhany és a bár is. A mélyebb részen található a hullámcsúszda, a közelében van a sodrófolyosó, azon belül pedig egy nyakzuhany négy vízsugárral, valamint egy nyolc személyes állómasszázs. Egyes részeken a víz fölé ponyvás árnyékolót építettek. Az új medencék először a pünkösdi hétvégén fogadták a vendégeket, és egészen szeptember közepéig, 4 hónapon keresztül látogathatjuk őket.