Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Biztonság magas fokon

Népszava|2012. jún 14. 10:35
[A+ A-]
Az új generációs Hyundai i30 maximális, ötcsillagos eredményt ért el a független biztonság-ellenőrző szervezet, az Euro NCAP vizsgálatán. A szigorú tesztfolyamat végén elért eredmény is igazolja, hogy az új generációs Hyundai i30 az alsó-középkategória egyik legbiztonságosabb tagja.
Az új generációs i30 kategóriaelső 90 százalékos eredménnyel teljesítette a gyermek utasvédelmi vizsgálatokat, amelyek során egyaránt maximális pontszámot kapott a "18 hónapos" és a "hároméves" tesztszituációban. A "felnőtt utasvédelem" terén az új generációs i30 szintén 90 százalékos eredményt ért el, a jármű hatékonyan óvja vezetője és utasai épségét. Külön dicséretet kaptak a fejtámaszok és az ülések, amelyek ráfutásos balesetben hatékonyan védik az utasokat az ostorcsapás jellegű nyaksérüléstől.

Az új generációs i30 a "gyalogosvédelmi" vizsgálaton is jól teljesített: a lökhárítók tökéletesen óvják a gyalogosok lábszárát, ezen a részterületen maximális pontszámot érdemelt ki az autó. A "biztonsági segédrendszerek" kategóriában elért 86%-os végeredmény a menetstabilizáló elektronikai rendszer, valamint az első és hátsó biztonsági övek bekötésére emlékeztető rendszer jelenlétének volt köszönhető.Az új generációs i30 immár sorban a hetedik olyan Hyundai modell - az első generációs i30, az i20, az ix35, az ix20, az i40 és a Veloster után - amely maximális, ötcsillagos eredménnyel teljesíti az Euro NCAP szigorú biztonsági vizsgálatsorozatát.Az új generációs i30 az összes európai piacon megkapja a Hyundai Tripla 5 garanciális csomagját. A díjnyertes ügyféltámogatási csomag ötéves, kilométer-korlátozás nélküli gyártói garanciát, ötéves asszisztencia-szolgáltatást, valamint öt éven át érvényes, évenként egyszeri műszaki átvizsgálást tartalmaz.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!