Előző
Következő
új cikk

Rockmaraton Pécsen

Népszava|2012. jún 29. 13:55
[A+ A-]
Tizenkét kettő sikeres év után, az utolsó Rockmaraton Fesztivált rendezik meg idéd júliusban Pécsen, Baranya megye székhelyén
Több mint 120 zenekart és 40 ezer érdeklődőt várnak július 9. és 14. között Pécsre, a tizenkettedik, egyben utolsó Rockmaratonra. Idén olyan rangos külföldi fellépők lesznek, mint a Soulfly, élén a thrash/death metál legnagyobb ikonjának tartott Max Cavalerával, a szimfonikus power metált képviselő finn Stratovarius, a folk-metált játszó orosz Arkona vagy a skót Alestorm.

A rendezvény hagyományos helyszínén, a Malomvölgyi Arborétumban koncertet adó húsz külföldi együttes között lesz a punkzene történetének részét képező brit GBH, a szlovák Konflikt és az argentin Argies. Az Egyesült Államokból a Crowbar, a Suffocation, a Carnifex, a Texas in July vagy a műfajban a legtechnikásabb csapatok közé sorolt Origin érkezik Pécsre.

A hazai felhozatalban a fiatalabbakhoz szóló Depresszió, valamint az idősebbek kedvence, a P. Mobil egyaránt ott lesz, de fellép a Tankcsapda, az Ossian, a Pokolgép, a Lord vagy a Deák Bill Blues Band is. Mint elhangzott napi öt-hétezer látogatóra számítanak.

Az elmúlt tizenegy Rockmaratonon összesen mintegy ezer együttes lépett fel, produkcióikra 180 ezer ember, köztük sok külhoni, erdélyi és felvidéki magyar fiatal volt kíváncsi. A fesztivál 2006 óta adott otthont a Local Heroes nemzetközi tehetségkutató magyarországi válogatójának, ezzel évente mintegy félszáz kezdő magyar rockbandának biztosított lehetőséget a bemutatkozásra.

A rendezvényről bővebben a www.rockmaraton.hu internetes oldalon olvashatnak az érdeklődők.