Előző
Következő
új cikk

Belföld

Antiszemita indíttatású bűnügyekről is tárgyalt a legfőbb ügyész és a Mazsihisz

MTI|2012. jún 19. 17:27
[A+ A-]
Szorosabban együttműködik az ügyészség és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége az antiszemita indíttatású bűncselekményekkel kapcsolatos információk cseréjében - állapodott meg kedden a legfőbb ügyész és a Mazsihisz.
Polt Péter legfőbb ügyész hivatalában fogadta a Mazsihisz vezetőit; a találkozóról a vallási szervezet tájékoztatta az MTI-t.

Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke hangsúlyozta: az egyre terjedő antiszemita indíttatású bűncselekmények üldözése az eddigieknél is nagyobb elszántságot és következetességet kíván meg, emiatt olyan speciális nyomozási technikákat kell alkalmazni, amelyek lehetővé teszik az ilyen cselekmények motívumainak felderítését - olvasható a közleményben.

Feldmájer Péter köszönetét fejezte ki az ügyészség elmúlt években végzett tevékenységéért, és külön kiemelte a Magyar Gárda elleni eljárásban végzett "következetes és fáradhatatlan munkát".

Polt Péter kifejtette, hogy az ügyészség és a nyomozó hatóságok határozottan és következetesen felléptek és fel fognak lépni minden törvénysértő cselekedettel szemben, valamint fokozott figyelemmel fogják kezelni az ilyen ügyeket. Rámutatott arra, hogy az ügyészség a törvényhozó által adott keretek között mindent megtesz, hogy az elkövetőket a bíróságok el is ítéljék - áll a Mazsihisz közleményében.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!