Előző
Következő
új cikk

Bajor sörfesztivál a Balatonnál

Népszava|2012. jún 23. 16:22
[A+ A-]
Öröm hír a Balatonnál nyaraló sörimádóknak, Bajor Sörfesztivált rendeznek a hónap végén Rádpusztán
Ismét örömhír a sör kedvelőinak, első alkalommal rendezik meg az I. Bajor sörfesztivált a Balatonlelle melletti rádpusztai csárdában. A híres Maxlrainer sör mellé bajor és magyar ételspecialitásokat kínálnak, a jó hangulatot pedig élőzene és játékok fokozzák június utolsó szombatján.

Festői környezetben egész évben magyaros vendégszeretettel várják mindazokat a nádtetős csárdában, akik megízlelnék a tradicionális ízeket, a kemencében sült és bográcsban főtt ételeket, melyekhez a 180 éves Balaton Pince kiváló borait kínálják. A Szabadidő centrumban a hagyományos lovasbemutatókon megidézik őseink állattartását, a lovász, a csikós bensőséges kapcsolatát a lóval. Lehetőség van karám-és tereplovaglásra, lovastúrára. Aki még nem ült nyeregben, annak szakképzett oktató nyújt segítséget.

Színes programokkal is várják a kikapcsolódni vágyókat.
Június utolsó szombatján kultúrák találkoznak: hamisítatlan magyaros környezetben a bajor ízvilágba kóstolhatnak a vendégek, az I. Bajor sörfesztiválon. A 375 éve közkedvelt, aranyérmes Maxlrainer csapolt sör csillapítja a szomjat, az éhséget bajor és magyar ételspecialitások. Játékok, folklórműsor és élőzene fokozzák a jó hangulatot, fellép az Obergalla Kapelle. A hely szelleméhez illő lovasbemutató is elkápráztatja a közönséget.

A belépés ingyenes! További információ: www.radpuszta.hu .