Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Báthory Erzsébet- Új legenda születik! Ősbemutató a Margitszigeten

Népszava|2012. jún 26. 13:00
[A+ A-]
2012. július 13-án kerül bemutatásra a Budapesti Nyári Fesztivál legnagyobb vállalkozása, a Báthory Erzsébet musical-opera a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az ismert legendát vadonatúj mű dolgozza fel, kiváló énekesekkel, szimfonikus hangzással és különleges látványvilággal.
Játsszon és nyerjen!

Legenda vagy valóság? Koncepciós ügy vagy beteljesületlen szerelem? Gyilkos vagy áldozat? Báthory Erzsébet: a nő, az anya, a feleség, a szerető. A féltékenység és hatalomvágy által ostromolt erős, ám érző nőalakot festi elénk a nagy ívű dallamvilággal megalkotott, operai igénnyel megkomponált musical.

A legendás Báthory Erzsébet alakja és sorsa még ma is foglalkoztatja a tudósok és az emberek fantáziáját. Báthory a köztudatban még mindig női Drakulaként, szörnyetegként él. A történészek szerint a valóban labilis idegzetű asszony politikai bűnügy áldozata lehetett. Alakja itthon és külföldön is számos irodalmi mű, vers, regény és film ihletőjéül szolgált, hiszen egyszerre van jelen benne titok, féltékenység, szerelem, vágy, erotika, érzékenység és szadizmus.A Báthory Erzsébet című musical-opera a Szabad Tér Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös vállalkozásában születik meg és azt a hagyományt folytatja, mely a magyar történelem és kultúra meghatározó személyiségeit kortárs magyar szerzők új művein keresztül állítja művészi eszközökkel a figyelem középpontjába.Fergeteges sodrású előadás, amely újraírja a legendát!

A címszerepet Benedekffy Katalin alakítja, további főszereplők Miller Zoltán, Szemenyei János, Szomor György és Zöld Csaba. A mű zeneszerzője Szomor György, szövegkönyvét Miklós Tibor írta, hangszerelte Pejtsik Péter. Koreográfus Novák Péter, jelmeztervező Kiss Borcsa, díszlettervező Vereckei Rita, rendező Bagó Bertalan.
Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera zenekara, kórusa és balettkara.

További előadások: július 14. és 15. (szombat, vasárnap) 20:30

*
Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: www.szabadter.hu, személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező u. 68.) és a helyszínen.

Rendelés telefonon: 06 1 / 301-0147, E-mail-ben: jegyiroda@szabadter.hu

További információ, friss hírek, akciók: www.szabadter.hu

Lájkoljon minket a Facebook-on is!