Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Zsidó páva

Népszava|2012. jún 22. 17:07
[A+ A-]
"Csak a rohadt, mocskos, büdös zsidók állítják azt, hogy én antiszemita vagyok!" ez a tanmondat jellemzi tán legjobban kicsiny hazánk politikai közéletének irányát.

Napra nap tapasztalom, hogy jóravaló, rasszizmussal sosem vádolható "gójprolik" is kukorékolják az új virradat dalát, a "zsidók tehetnek mindenről" kisegítő iskolai sorvezetőjét. A netes oldalak kommentelői pedig élő példái a közfertőnek. És igen, ebben tanítójuk a Fidesz egynémely (sok) prominense, tagja, plébánosa, képviselője. Miattuk egyre több a - gyakran tudatlanul - zsidógyűlölő nem antiszemita. Olyasmi ez, mint hogy nincs ám hasmenésem, csak reggeltől estig ülök a deszkán...

És közben Horthyra, Nyirőre, Vas (ez náciul kiejtve nemzetietlenül frivol, tehát Wass) Albertre, Tormay Cecile-re gondolok, mert mostanában rájuk kell gondolnia a haladó embernek, még a klotyón is. És főképpen a zsidókra. Elő is vettem Nagy Lajos Képtelen természetrajzát. Ezt írja a zsidóról: "a zsidó, miként azt egy Darwin nevű angol zsidó kimutatta, a majomtól származik. Ezért van az, hogy a zsidó utánozza a keresztényt, s ezáltal a gyanútlan embert, faját s erkölcsét illetőleg gyakran megtéveszti.(...) A zsidó a föld minden táján található, részint szabadon, tehát vad állapotban az utcán és a kávéházakban, részint az ember által megszelídítve: internáló táborokban. Hazánkban fordul elő legsűrűbben, nyilván azért, mert az itteni éghajlati viszonyok a legkedvezőbbek fejlődésére. A zsidó libahússal, sólettel és retekkel táplálkozik, kártékony volta már ebben is megnyilvánul, mert táplálkozása által elvonja az ember elől a libát, a babot és a retket. (...)

A zsidónak erényei nincsenek, mert ha gyógyít, ezt a honoráriumért teszi, ha tanít, ez a fizetésért van, ha ingyen gyógyít, akkor látszatot akar kelteni, ha elment a háborúba, ezt azért tette, mert muszáj volt neki, különben bezárták volna, ha elesett, ezt biztosan nem szándékosan tette, hanem elszámította magát. Csakis bűnei vannak a zsidónak. A zsidó idézte elő a világháborút, ő okozta annak az egyik fél által való elvesztését, a másik fél által való megnyerését... A zsidó csinálta a forradalmakat és a bolsevizmust, (...) a spanyoljárványt. Szerintem helyesen sem spanyol- hanem zsidójárvány ennek a neve. Az a zsidó pedig, aki spanyoljárványban meghalt, csupán a keresztény spanyolhalottakat utánozta, nem tudván ellenállni letagadhatatlan és fönt már méltatott majomtermészetének."

Amúgy az a mondás járja, hogy az izraelita az a csudálatosan rendes ember, aki nekünk kölcsönt ad. A büdös zsidó meg az mocsadék, aki visszakéri.
De nem csak emberben van zsidó, hanem állatban is ám! Ilyen a páva, ami - a labdázás mellett - a miniszterelnök kedvence. Ropja is karikalábain a tőle lesett erektált dürrgőtáncot folyton. (Bocsi: ő mondta.)
A páva - írja a tudomány - jellemzője a zsarnokoskodás, amelyet nemcsak a tojóval, hanem még az emberrel is szeret éreztetni és amely őt a baromfiudvaron kiállhatatlanná teszi. A régi olasz közmondás azt tartja, hogy a pávának angyali tollai, ördögi hangja és orgyilkos léptei vannak.

Szerintem a csőre is görbe, de erről ki kéne kérni Kövér László szakavatott véleményét...