Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: ne csak szavakban álljon a munkavállalók mellé a Fidesz!

MTI|2012. jún 23. 12:59
[A+ A-]
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és a nagyobbik kormánypárt frakciója szavakban a munkavállalók mellé állt, ám az elmúlt két évben ellenükre cselekedett - jelentette ki Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus szerint miközben a Fidesz frakciója pozitív lépéseket vár a kormánytól, addig az emberek "azt várják, hogy húzzanak el, és ne okozzanak több kárt". Mint fogalmazott: a kormánypártoknak két évük volt arra, hogy az emberek érdekeit szolgáló döntéseket hozzanak. Álláspontja szerint azonban például az adójóváírás kivezetése súlyos, akár havi 15 ezer forint veszteséget okozott az átlag alatt keresőknél. A munka törvénykönyvének módosítása pedig kiszolgáltatottá tette a munkavállalókat.

Gúr Nándor a munkavállalók érdekeit sértő, az elmúlt két évben hozott intézkedések közé sorolta továbbá a munkaügyi ellenőrzések "elgyengítését", az 55 év felettiek és 25 év alattiak munkapiaci helyzetének romlását, az alapfokú végzettségűek közfoglalkoztatási bérének jelentős csökkentését, a mikro- és kisvállalkozások helyzetének romlását és a hátrányos helyzetű térségek további leszakadását.

A munkavállalók védettségének megszüntetése, a munkaadói járulékok és az adóterhek emelése, a különadók bevezetése, valamint a csökkenő jövedelmekkel szemben európai szinten is kimagasló forgalmi adó bevezetése miatt nem tud hinni a kormánypárti frakcióvezető szavainak - közölte Gúr Nándor. Az ellenzéki politikus szerint Rogán Antal frakcióvezető arrogáns és cinikus, amikor ilyen kérdéseket vet fel.

Gúr Nándor szerint nincs szükség nemzeti konzultációra, hiszen a válaszokat rég tudniuk kellene a kormánypártoknak. Ha mégsem, akkor "készüljenek konstruktív ellenzéki szerepre" - tette hozzá.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!