Előző
Következő
új cikk

Belföld

A gyöngyöspatai polgármester szerint koncepciós akciót folytatnak ellene

MTI|2012. jún 23. 13:25
[A+ A-]
Gyöngyöspata jobbikos polgármestere szerint a Heves Megyei Kormányhivatal politikai lejárató akciót folytat az általa vezetett település ellen, Juhász Oszkár szombati budapesti sajtótájékoztatóján leszögezte: a helyi közmunkások nem végeztek munkát magánterületen, ezért az önkormányzat fellebbez a közfoglalkoztatási támogatás visszafizetése ellen.
A megyei kormányhivatal médiareferense pénteken azt közölte az MTI-vel, több mint 1,1 millió forintnyi közfoglalkoztatási támogatást vissza kell fizetnie Gyöngyöspatának, mert a munkaügyi központ a kistérségi Start mintaprogram ellenőrzésekor megállapította, hogy Gyöngyöspatán a közfoglalkoztatás a szerződés tartalmától részben eltérő helyen, magántulajdonban álló ingatlanokon zajlott. Burián Orsolya közölte azt is: a hatósági szerződés megszegésének következményeként a kormányhivatal munkaügyi központja 1,119 millió forint közfoglalkoztatási támogatás és késedelmi pótlék visszafizetésére kötelezte Gyöngyöspata polgármesteri hivatalát. A határozat nem jogerős.

Juhász Oszkár szombati sajtótájékoztatóján bemutatta a kormányhivatal jelentését az ellenőrzéssel kapcsolatban, amelyben az áll, hogy a közmunkások nem végeztek munkát magánterületen.

A jobbikos polgármester éppen ezért azt üzente Burián Orsolyának, hogy legközelebb figyelmesebben olvassa el a saját jelentésüket. Juhász Oszkár leszögezte: az eredeti tervek szerint a közmunkások egy 17 hektáros erdőn végeztek volna fatelepítést. Csakhogy a kormányhivatal nem bocsátott a rendelkezésükre lajtos kocsit, ami nélkül a tűzoltóság nem adott engedélyt a tavalyi elhullott és lemetszett gallyak eltüntetéséhez szükséges bozótégetéshez a területen.

A polgármester hangsúlyozta: mivel nem akarták, hogy "tétlenül üljenek az árok szélén a közmunkások, ezért inkább másik munkát végeztettek velük", egy vadvédelmi kerítés készítésének előkészítő munkálatait kezdték meg. Hangsúlyozta azt is: az érintett terület nem magánterület, és a sajtóhírekkel ellentétben sem neki, sem családjának nincs a tulajdonában.

Juhász Oszkár úgy véli: az egész ügy politikai megrendelésre jött létre, és a kormányhivatal egy politikai, koncepciós akciót folytat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!