Előző
Következő
új cikk

Belföld

Mesterházy Attila az olasz Demokrata Párt vezetőjével tárgyalt

MTI|2012. jún 23. 14:40
[A+ A-]
Az európai uniós válságkezelés és a populizmus visszaszorításának lehetőségeiről tárgyalt Pier Luigi Bersanival, az olasz balközép Demokrata Párt főtitkárával Mesterházy Attila szombaton Rómában.
Az MSZP elnök-frakcióvezetője közölte: a megbeszélésen arról esett szó, hogyan lehet megszorítások és új adók bevezetése nélkül, a gazdasági növekedésre és a munkahelyteremtésre alapozva kiutat találni az európai krízisből, és egyetértettek abban, hogy a növekedés beindításához uniós forrásokra is szükség van.

Mesterházy Attila - aki a mintegy ötezer demokratapárti politikus részvételével zajló párttanács vendége - az MTI-nek telefonon nyilatkozva hangsúlyozta, hogy Olaszországban a magyarországihoz hasonló probléma a fiatalok munkanélkülisége, így ennek lehetséges kezeléséről is tárgyalt az olasz baloldal vezetőjével.

Téma volt közöttük a pártelnök közlése szerint az is, miként lehet ezekre a nehézségekre valódi és felelős válaszokat adni annak érdekében, hogy háttérbe szorítsák a demagóg, populista ígéreteket hangoztató szélsőjobboldalt.

Mesterházy Attila beszámolt róla, hogy a jövőben erősíteni fogja kapcsolatait az MSZP és az öt évvel ezelőtt különböző balközép és centrista politikai erők egyesülésével létrejött Demokrata Párt, amely a jövő tavaszi olaszországi választáson a felmérések szerint nagyjából 30 százalékos támogatottságot mondhatna magáénak.

Megbeszélést folytatott a Demokrata Párt külföldön működő szervezeteinek képviselőivel is, akik közül többen a magyarországi demokráciáért aggódó véleményeket fogalmaztak meg - mondta el az MSZP elnöke.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!