Előző
Következő
új cikk

Belföld

Lemond a fideszes Szedlák Attila felesége az elnyert szántó haszonbérleti jogáról

MTI|2012. jún 23. 17:48
[A+ A-]
Lemond az általa elnyert 34 hektáros balatonvilágosi szántó haszonbérleti jogáról Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselő felesége, aki ezt a családját ért politikai támadásokkal indokolta.
"A pályázatomat jóhiszemű és tisztességes szándékkal, földművelés és állattartás céljából nyújtottam be. Látva azonban, hogy mindenféle politikai támadás éri a családomat, lemondok az említett szántó haszonbérleti jogáról" - mondta Szedlák Bernadett az MTI-nek.

A jobbikos Magyar Zoltán szombati sajtótájékoztatóján azt közölte: pártja úgy látja, le kellene mondania Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselőnek, mert véleményük szerint visszaéléseken keresztül jutott a családja állami termőföldekhez a Nemzeti Földalaptól. Szedlák Attila képviselő gyógypedagógus felesége összesen 34 hektárnyi termőföld használati jogát nyerte el a földalap pályázatán, de - mint azt Magyar Zoltán mondta - a fideszes politikus családjának bevallottan nincs gazdálkodási tapasztalata, ráadásul lakóhelyüktől három faluval arrébb találhatók az elnyert földek.

A Szedlák Bernadett által elnyert haszonbérleti pályázatról a Blikk számolt be pénteki számában.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!