Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Kommunista kézikönyv

Népszava|2012. jún 27. 08:31
[A+ A-]
Tanult ember Orbán Viktor, az nem vitás. Azt is valószínűsítem, hogy a hatalom technikájáról minden fontos könyvet elolvasott. Most, a hétfői parlamenti felszólalásából azt is megtudtam, hogy olyan kiadványokhoz is hozzájutott, amelyekről én még csak hallani sem hallottam.

Gőgös Zoltán, szocialista politikusnak válaszolva fogalmazta meg a következőket: " A kommunista politika kézikönyvében az van írva, hogy ha olyat tettél, ami védhetetlen, akkor vádold meg vele az ellenfelet. Ennek az esetével állunk most szemben." Mire is jött rá a mi miniszterelnökünk e kézikönyv alapján? Hát arra, hogy a fideszes földosztási gyakorlat, a pályázati manipulációk immár védhetetlenek. Sorra nyerik a klientúra tagjai és annak irányítói a földeket, míg a helyben lakók csak nézik, mi történik és nem értik miért maradtak hoppon.

A gyakorlat azonban csak számunkra furcsa, a kormányfő rendben lévőnek látja a dolgot. Illetve még sem: érzi, hogy a helyzet már-már védhetetlen. De csak már-már...Mert mit tesz ilyenkor a tanult ember ? Előveszi a kommunista politika kézikönyvét...

Úgy látom mindig kéznél van.